Local

Tudor Ciuhodaru: „E nevoie urgent de un Plan B. Soluția sănătoasă pentru controlul pandemiei e la un avion distanță”

Publicat: 17 mart. 2020

Europarlamentarul și medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a făcut un apel către Guvern și Președinte. Acesta solicită achiziționarea de teste rapide pentru a putea trece la testarea largă a populației.

„Ca medic fac un nou apel la Guvern și Președinte. Achiziționați acum teste rapide. Antigenele nu mint! Putem trece la testarea largă a populației.

E nevoie urgent de un Plan B. Soluția sănătoasă pentru controlul pandemiei e la un avion distanță. Au fost deja utilizate cu succes și eficient în China pentru combaterea infecției cu coronarivius și sunt accesibile la nivel mondial (lansate de BioMedomics)

Testele rapide (antigen-anticorp)- putem depista rapid infecția la scară extinsă

Avantajele sunt evidente:

1. Se pot utiliza oriunde (spitale, vămi, aeroporturi, trenuri,)
2. Depistează rapid purtătorii de virus (sănătoși sau nu)
3. Durează doar 15 minute
4. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie)
5. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv, ca la testele de sarcină)
6. Nu necesită echipament sau personal special.

După ce trece această criză sper că e clar că sănătatea va fi prioritatea numărul 1 a României. Și că spitalele regionale (proiectul meu blocat mereu de unii), se vor face cu maximă viteză. Cel de la Iași prioritar. Vă dați seama ce beneficiu enorm ar fi fost acum ca aceste spitale să fie finalizate (așa cum Iașul l-ar fi putut avea din 2011 dacă niște interese mizere nu l-ar fi distrus).”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu