Eveniment-Social

Tudor Ciuhodaru: „Legea educatiei, arma politica in an electoral”

Publicat: 11 iul. 2014

Doctorul Tudor Ciuhodaru considera ca modificarea legii educatiei nationale prin OUG 49/2014 este neconstitutionala si are drept scop major transformarea educatiei intr-o arma politica in an electoral. Parlamentarul s-a alaturat demersurilor catre Avocatul Poporului semnand cererea de atacare la Curtea Constitutionala a OUG 49/2014.

Citeste si Celebru profesor de la Universitatea Cuza: „Politicul a intervenit brutal in sistemul educational”

„Chiar si guvernul trebuie sa respecte Constitutia Romanie. Le place sau nu, conform legii fundamentale a acestei tari, organizarea generala a invatamantului se reglementeaza prin lege organica (art. 73,lit.n). Tot pe acolo, cei drept la art.115, se precizeaza la punctul (1) Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice iar putin mai jos, la punctual (4) Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora.
 
Citeste si Traian Basescu CONTESTA modificarea Legii Educatiei

Si ca sa trecem putin si pe la Avocatul Poporului tot Constitutia Romaniei precizeaza la articolul 59 ca acesta isi exercita atributiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate in drepturile si in libertatile lor, in limitele stabilite de lege. Imi este greu sa cred ca aceste lucruri nu erau cunoscute macar de cei cu pregatire juridica dar pentru a-i ajuta sa respecte Constitutia i-am solicitat azi Avocatului Poporului sa atace ordonanta la Curtea Constitutionala.  Cer public Guvernului si Avocatului Poporului sa respecte Constitutia Romaniei pentru ca altfel inseamna ca am intrat cu premeditare in era dictaturii! Si nu doar in educatie…”, spune medicul iesean.loading...

Adauga un comentariu