Local

Tudor Ciuhodaru, soluții pentru combaterea poluării: „8,3 milioane de oameni mor prematur din cauza poluării”

Publicat: 14 ian. 2020

Tudor Ciuhodaru a abordat o temă intens discutată în ultima perioadă în România. Poluarea este o problemă de interes pentru care medicul și politicianul ieșean a oferit mai multe soluții eficiente.

„Să nu uităm că în spatele Green Deal se află oameni. Întotdeauna ei sunt cei mai importanți. Vorbesc de un ucigaș tăcut și invizibil. Poluarea! E nevoie o Revoluție verde- noi politici de sănătate publică și sociale aplicate la nivel european asigurate prin fondul pentru o tranziție justă.

Am propus azi în Parlamentul European un mecanism care să permită acest lucru. Mai exact:
1. Asigurarea finanțării corespunzătoare bazate pe studii de impact.
2. Asistență europeană în implementarea acestor proiecte.
3. Finanțare prioritară a României de către Banca Europeană de Investiții- regiunile cele mai vulnerabile (Valea Jiului și Oltenia).
4. Introducerea salariului minim european.
5. Suplimentarea fondurilor de coeziune atât de necesare pentru dezvoltare.

Și nu în ultimul rând două soluții mai puțin costisitoare dar extrem de eficiente:
1. Interzicerea defrișării la nivel european pe durata acestui mandat. Proiectul meu de lege ce prevede același lucru e pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în Parlamentul României și nu văd de ce nu ar putea fi adoptat.
2. Introducerea educației ecologice la nivel european.

Motivațiile acestui demers sunt clare:
1. Europenii pierd doi ani din viață datorită poluării iar
2. În România mai pierdem încă 8 luni.
3. 8,3 milioane de oameni mor prematur din cauza poluării, care ucide de 15 ori mai multe persoane decât în războaie sau alte forme de violență
4. Din păcate România ocupă locul opt în Europa la numărul morților din cauza poluării, la suta de mii de locuitori, înregistrând 20000 de decese premature.

Unitate în diversitate, deviza Uniunii Europene, trebuie să însemne și sănătate și solidaritate pentru toți cetățenii europeni.”, a declarat Tudor Ciuhodaru.loading...

Adauga un comentariu