Actualitate

Tudorel Toader il pune la punct pe Augustin Lazar! Replici dure la sedinta de la CSM

Publicat: 19 nov. 2018
1

Replici acide intre procurorii din CSM si ministrul Justitiei, in cadrul dezbaterilor privind revocarea procurorului general al Romaniei. La inceputul sustinerii raportului prin care se cere revocarea lui Augustin Lazar, ministrul Justitiei a precizat ca avizul dat de Sectia pentru Procurori a CSM este unul consultativ, unul dintre procurori precizand : "Din pacate".

Augustin Lazar va fi audiat, luni, in CSM, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat procedura de revocare

"Din pacate, ca nu ar trebui sa fie deloc", a replicat Tudorel Toader.
Ulterior, ministrul a precizat ca au aparut informatii potrivit carora o echipa formata din cateva persoane lucreaza deja la un draft de aviz negativ. Cand Tudorel Toader a anuntat urmeaza sa prezinte punctele ce stau la baza cererii revocarii, Codrut Olaru a spus: "Va ascult cu interes." In replica, Toader a precizat: "Sunt convins de interes si de obiectivitate".

Ministrul Justitiei sustine, referitor la activitatea procurorului general al Romaniei, ca acestuia ii plac avantajele functiei, facand referire la deplasarile externe ale lui Augustin Lazar. De asemenea, ministrul sustine ca Lazar si-a delegat de prea multe ori atributiile.

"Cel mai probabil in momente importante, procurorul general a fost in China sau in alta parte. Va place foarte mult functia, dar ati delegat de foarte multe ori atributiille. In planificarea atributiilor dvs este trecuta si aprobarea aceea a mandatelor de siguranta nationala. Ati lasat pe unul sau altul, dvs ati semnat absolut prin exceptie desi era si este in atributiile dumneavoastra. (..) Cine a semnat delegarile pe functii de conducere executie, dupa stiinta mea competenta delegarilor ar fi delegata catre un adjunct", a declarat Tudorel Toader.

Adauga un comentariu