Actualitate

Tudorel Toader, replica pentru Razvan Cuc: Alta simpla precizare! Despre ordonanta pe achizitii

Publicat: 23 apr. 2019
1

Fostul ministru al justitiei Tudorel Toader ii raspunde ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, care a declarat ca institutia pe care o conduce a primit de la Ministerul Justitiei 17 pagini de observatii privind ordonanta pe achizitii, printre recomandari fiind si cea de obtinere a unui aviz de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Tudorel Toader face astazi publica situatia statistica privind procedura de avizare si de adoptare a actelor normative

"Alta simpla precizare! Despre ordonanta pe achizitii. MJ avizeaza, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative initiate de catre alte ministere. MJ nu initiaza si nu elaboreaza proiecte de acte normative in locul altor ministere. In evidentele MJ nu figureaza un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozitiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la ”ordonanta pe achizitii”.

In faza de prealabila, de consultare interinstitutionala, MJ a transmis o serie de propuneri si observatii, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea si completarea unor acte normative printre care si legislatia din domeniul achizitiilor publice. Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT. Luand in considerare interventiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), in temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost mentionata necesitatea obtinerii avizului Ministerului Afacerilor Externe si a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene.”, scrie Toader pe Facebook.
Adauga un comentariu