Info Turism

Tunurile de produs zapada artificiala, puse in functiune la Azuga. Care este stratul de zapada pe partie

Publicat: 19 nov. 2018
9

Administratorii domeniului schiabil din Azuga au decis sa puna in functiune tunurile de produs zapada artificiala, avand in vedere ca temperaturile au fost optime pentru pornirea instalatiilor. Luni, stratul de omat, mai ales ca a si nins, masoara, pe partia Cazacu, 20 de centimetri.

Administratorul partiilor din Azuga, Claudiu Ivascu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca tunurile de produs zapada artificiala au fost pornite pe partia Cazacu, dupa efectuarea reglajelor si probelor. Stratul de omat, in partea inferioara a partiei, este de aproximativ 20 de centimetri, fiind mai mare in partea de sus, avand in vedere ca a si nins.

“Avem puse in functiune opt tunuri fixe, automate, 4 mai mici si alte cinci tot fixe dar care nu sunt automate. Dam cu zapada artificiala sa facem stratul mai mare. Lucram pentru inzapezire la partia Cazacu, la Sorica mai avem o lucrare de terminat. Incercam sa acoperim toata partia Cazacu”, a declarat Ivascu.

In general, tunurile sunt puse in functiune noaptea cand sunt temperaturi optime, de cel putin -6, -8 grade Celsius.

Administratorii domeniului schiabil vor ca partia Cazacu sa fie practicabila de 1 decembrie.

Un iubitor al sporturilor de iarna, un tanar din Azuga, nu a putut rezista tentatiei si a facut deja prima tura cu schiurile, din aceasta iarna.

“Am facut deja o tura. Singur pe partie, prima tura, zapada. Abia asteptam. Mi-am luat schiurile si direct pe partie am fost. A fost foarte fain”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Pintenaru.

Partia Cazacu are o lungime de 2.200 de metri.

Adauga un comentariu