Actualitate

TUPEU DE DOCTOR: „Eu nu iau bani de la bolnavi, ii primesc!”

Publicat: 15 nov. 2012

Ortopedul Dan-Nelu Anutca le spunea pacientilor de la obraz ca nici nu trebuie sa astepte sa le ceara el bani, ci sa-i ofere ei din proprie initiativa.

Medicul ortoped Dan-Nelu Anutca, de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj pentru comiterea infractiunii de luare de mita. Doctorul a fost retinut pe 16 octombrie, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce lua spaga de la rudele unui pacient.

Anchetatorii au fost sesizati de sora uneia dintre pacientele doctorului si au organizat un flagrant. Medicul a fost nemultumit de faptul ca bolnava i-a dat doar 800 de lei pentru operatia pe care urma sa i-o faca, pe langa cei 400 de euro- contravaloarea materialelor sanitare. Doctorul le-a reprosat rudelor ca suma oferita este foarte mica, avand in vedere ca o astfel de operatie costa 2.000 de euro.

„In momentul in care pacienta i-a dat suma de 400 de lei, inculpatul a devenit nervos, intreband-o daca «il ofenseaza». in acel moment, a intervenit si prietenul pacientei, care i-a mai dat 400 de lei, dupa care, inculpatul i-a intrebat pe cei doi daca aceasta suma este tot ceea ce pot ei oferi“, au consemnat procurorii doljeni in rechizitoriu. In interceptari, medicul spunea ca „eu nu cer bani de la bolnavi. ii primesc! I-am zis si ieri, n-am nevoie sa-mi dea nimic, i-am propus ce este mai dificil, ii fac ce este mai bine“.

sursa:evz.roloading...

Adauga un comentariu