Titlurile zilei

Tupeu de „milițian”! Acest polițist de frontieră din Iași a dat aparatul alcooltest peste cap. A fost prins în trafic de colegi și „executat”. Dosarul penal l-ar putea scoate din sistem – FOTO (Exclusiv)

Publicat: 09 dec. 2021
Agentul de Poliție de Frontieră Ștefan Năstasă a fost prins sub influența băuturilor alcoolice în comuna Răducăneni, unde locuiește
Ștefan Năstasă, agent în cadrul Poliției de Frontieră

Un polițist de frontieră din Iași a fost prins beat peste măsură la volan. Zilele trecute, Ștefan Năstasă se deplasa cu un autoturism prin Răducăneni, când, la un un moment dat, a fost tras pe dreapta de colegii din Poliție. După un control scurt, polițiștii l-au testat cu etilotestul pe agentul de la Poliția de Frontieră și nu mică le-a fost mirarea când au văzut valoarea indicată. L-au însoțit la un spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei

Până nu demult, polițistul, fie el local, de frontieră sau de la Poliția națională, trebuia să fie un exemplu, dar se pare că lucrurile nu mai stau astfel. Zilele trecute, un polițist de frontieră a fost prins băut la volan. Agentul se afla la volanul unui autoturism și se deplasa prin comuna Răducăneni. La un moment dat, Ștefan Năstasă a fost oprit pentru control de un echipaj de la Secția Rurală Răducăneni. Polițiștii i-au cerut documentele lui Ștefan Năstasă, iar, pentru că acesta mirosea a alcool, el a fost testat cu etilotestul.

„Pe data de 2 decembrie 2021, agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au depistat un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 28, în comuna Răducăneni, fiind sub influența alcoolului. În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,21 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate”, au precizat recent reprezentanții IPJ Iași.

Tot mai multe cazuri similare, printre oamenii legii din Iași

Din păcate, în ultimele săptămâni, în Iași au fost semnalate tot mai multe cazuri similare. Amintim că, recent, fostul șef al Poliției Ciurea, comisarul-șef Marius Mândrescu, a fost prins beat la volan și a fost reținut pentru 24 de ore deoarece avea o alcoolemie de peste 3 la mie. De parcă nu ar fi fost suficient, mai apoi, agentul Silviu Curcă, de la Secția II de Poliție Iași, a fost prins beat la volan de către colegii lui. Din câte se pare, Curcă se afla la volan, fiind în timpul său liber. Deși este polițist și ar fi trebui să știe că îi este interzis oricărui șofer să urce la volan sub influența alcoolului, se pare că acestuia nu i-a păsat și s-a gândit să încalce legea.

„În noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2021, agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală Iași au oprit pentru control, în comuna Bârnova, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, a precizat atunci Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Agentul Silviu Curcă nu este străin de problemele cu legea. În urmă cu ceva timp, agentul a fost acuzat că și-a bătut fosta soție. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte cererea formulată de Ionela C. pe numele polițistului Vlad Silviu Curcă, de la Secția II.

„Instanța admite în parte cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în favoarea reclamantei Ionela C. în contradictoriu cu pârâtul Vlad Silviu Curcă. Emite un ordin de protecție, cu o durată de două luni, timp în care sunt dispuse următoarele măsuri: obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de reclamantă, față de reședința acesteia din Iași, interzicerea oricărui contact al pârâtului cu reclamanta, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod. Respinge celelalte măsuri solicitate, ca neîntemeiate. Atrage atenția pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecție constituie infracțiune. Executoriu fără somație și fără trecerea vreunui termen”, au spus atunci magistrații ieșeni.

Comentarii
 • Sunt si politisti corecti deci, bravo lor.
  Se urca la volan imbracati in uniforma la intimidare, dar sunt morti de beti.
  Si popii procedeaza la fel.
  Nu mai impresionati pe nimeni, au trecut acele vremuri.
  Fiti oameni responsabili, respectati si voi legea.

 • Merita o pensie speciala, dubla daca se poate. Se pensioneaza asta cat de curand, are deja vreo 40 de ani, e batran deja pentru a mai munci. Muncesc mult de tot, astia.

 • Sa vedeți Beilic Iulusn polițist la IPJ ce alcoolemie
  A avut omu si ce respecta el legea.
  Ăștia merita la pușcărie direct.

 • Faceti confuzie intre politisti cu academie de politie si soldat angajat granicer de frontiera !, astia din urma sunt de fapt niste taranusi amarati si limitati intelectual de prin zona locului de serviciu !, dupa fata il vezi ca daca nu era angajat la frontiera era angajat salahor in constructii in cel mai fericit caz

 • Polițist de Frontiera… Face parte din,, lumea buna”! Cred ca un criteriu de angajare a fost sa fie consumatori de alcool si ciobarlani! Lăsăm faptul ca unii au făcut liceul la seral, pe la 30 de ani, pe la licee care s-au desființat intre timp ca nu lua nimeni bacalaureatul! La unii polițiști de Frontiera trebuia sa le mutati granița la crasma, acolo patrulau unii…Nu generalizam, e vorba de unii! Dar, nu la Politia de Frontiera a fost angajata o avocata care in același timp este avocata contrabandiștilor de tigari?

 • Alexa in 90 era… tam major , Roman de la arme munitii arestat pt mangleala idem…etc…is pensiibari cms sef….Roman a invatat la lic ind,3 eta un mediocru de 6-7

 • 48 de ani? Deja e bătrân, trebuia sa iasă la pensie mai demult. Sa aibă timp să-și facă amante, sa aibă cu cine papa pensia de vreo 5000de lei, ca se poarta prin zona… Săracul,, graniser”, a fost,, executat”de,, ajantii” de la Secția Rurala Raducaneni….Oare aceeași,, ajanti’ ‘care inchid ochii când alți,, graniseri”calcă pe bec si-si baga nasul unde nu trebuie?

 • Un vierme cu patru clase. Rușinea de la MAI. În frunte cu șefii aia de post, prinși beți. Au ajuns multe lichele să țină legea în mană.

Adauga un comentariu