Local

Tupeu de nedescris! A intrat în Primărie și a plecat cu tot cu seif! A crezut că scapă cu banii pentru salariile funcționarilor ieșeni, dar n-a avut noroc

Publicat: 14 oct. 2021
Un seif gol și un bărbat cu mâinile încătușate la spate
Un ieșean a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a dat o spargere ca-n filme într-o primărie din județ

Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni după ce a fost acuzat că a dat o spargere ca-n filme. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Iulian Lohon la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru furt calificat. Anchetatorii ieșeni au afirmat că individul a participat la jaful de la Primăria Comunei Țibana

Tupeu de nedescris pe capul unui individ! Acesta a intrat în sediul Primăriei și a plecat cu tot cu seif! Bărbatul a crezut că scapă cu banii pentru salariile funcționarilor ieșeni, dar nu i-a ieșit pasiența. Acum a venit „nota de plată” pentru individ.

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Iulian Lohon la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru furt calificat.

„Instanța menține măsura arestului la domiciliu a inculpatului. Admite acțiunea formulată de partea civilă UAT Comuna Țibana, din județul Iași, prin primar, astfel cum a fost precizată în cursul judecății și îl obligă pe inculpat la plata către partea civilă a sumei de 122.758 de lei, reprezentând prejudiciul material”, au afirmat judecătorii ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Constantin Iulian Lohon, acuzat că a jefuit Primăria Țibana

Procesul lui Constantin Iulian Lohon (39 de ani) a început pe data de 22 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată, sub acuzația de furt calificat.

„În noaptea de 11 spre 12 ianuarie 2019, inculpatul, împreună cu alți inculpați, toți fiind mascați, au pătruns prin efracție și violare a sediului profesional în incinta Primăriei Țibana și, prin forțarea ușii în biroul «Casierie», a spart o casă de bani, din care a sustras suma de aproximativ 10.000 de lei. Totodată, împreună cu doi inculpați, a furat un alt seif metalic, pe care l-a legat cu o sârmă și l-a cărat în exteriorul curții Primăriei, de unde au fost preluați de către o altă inculpată, cu un autoturism marca Audi A4, în portbagajul căruia a fost încărcat seiful.

Aceasta i-a transportat pe o distanță de câteva sute de metri, până în apropierea intersecției DJ 248 cu DC Țibana – Vadu Vejei, unde seiful a fost spart. După ce au sustras banii din interior, inculpata s-a întors cu autoturismul pentru a-i prelua și pentru a se deplasa cu toții în exteriorul satului Țibana, unde au împărțit suma totală sustrasă din cele două seifuri, de 172.758 de lei”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Prinși cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere

Ulterior, angajații Primăriei Țibana au descoperit jaful și au anunțat anchetatorii. Oamenii legii au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere și, mai apoi, au ajuns la cei patru suspecți, printre care se afla și Constantin Iulian Lohon. Asta, în ciuda faptului că suspecții purtau glugi și aveau fețele acoperite. La audieri, Constantin Iulian Lohon a recunoscut comiterea faptei și a cerut ca judecata să aibă loc conform procedurii simplificate.

În același caz, anchetatorii ieșeni au precizat că au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu Alex și Cătălin Vatră, dar și cu Nicoleta Lohon. Amintim că, în anii trecuți, în județul Iași au mai avut loc spargeri la diverse primării. Una dintre spargerile similare a avut loc la Primăria Popricani. Hoții au furat atunci peste 15.000 de lei.

Comentarii
  • De ce procedura simplificata?Daca i se dadea 30 de ani si 6 luni cu siguranta NU mai era niciun furt de asemenea gen in Tara Romaneasca!

  • Pai primarul comunei Tibana, Gheorghe Rotaru, fura zilnic din bugetul primăriei si nu i se intampla nimic. A facut o cladire fara autorizație de constructii. Cu materiale din depozitul sau. Vinde zilnic balast fara chitanta ..

Adauga un comentariu