National

Turcia acceptă turiști fără test COVID-19

Publicat: 17 aug. 2020
ALT=
Turcia acceptă turiști fără test COVID-19

Turcia a anunțat că acceptă turiști fără test COVID-19. Astfel, zeci de români au profitat de intrarea Turciei în zona verde şi au plecat cu prima cursă spre Antalya. Majoritatea îşi anulaseră vacanţele din cauza pandemiei, însă acum au putut pleca în vacanţe fără să se testeze şi fără să stea în izolare.

Românii au profitat de faptul că Turcia a intrat în zona verde şi nu mai este necesară testarea împotriva COVID şi nici izolarea la întoarcerea în ţară.

„În Turcia în general nu se cere test şi atunci oamenii merg mai liniştiţi şi mai cu încredere. În situaţia în care este temperatura puţin mai mare se face test la intrare. Sunt toate condiţiile pentru ca turiştii să aibă o vacanţă frumoasă“, spune proprietarul unei agenții de turism.

Turcia acceptă turiști fără test COVID-19

Antalya este preferată de turişti nu doar datorită măsurilor mai puţin severe de acolo, ci pentru serviciile ireproşabile.

„Antalya este, rămâne şi va fi una dintre destinaţiile foarte iubite de români pentru că are cam tot ce le place românilor. Această nebunie de all-inclusive care nu înseamnă numai mâncare, înseamnă foarte multe lucruri într-un spaţiu mare”, a adăugat patronul agenției de turism.

Turiştii îşi pot face şi asigurări medicale care acoperă riscul infectării cu noul coronavirus, iar preţul acestora variază între 14 şi 20 de euro.

Grecia extinde restricțiile de călătorie

Dacă Turcia primește turiști români fără vreo problemă, nu același lucru se întâmplă cu Grecia. Această țară a decis să mențină măsura conform căreia persoanele venite din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite să prezinte un test pentru COVID-19 atunci când sosesc în Grecia. De asemenea, testul trebuie să fie făcut cu maxim 72 de ore înainte.

Nici Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia nu sunt scutite de la această măsură.

De adăugat este faptul că Autoritatea elenă de aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE. Sunt exceptate de la această regulă Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

Este important ca toate persoanele care ajung în Grecia să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire. În acest formular, vor fi nevoiți să includă aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Situația României în contextul noului coronavirus

Până astăzi, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 71.194 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

32.759 pacienți au fost declarați vindecați și 8.072 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 733 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 223 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.029 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.08.2020 (10:00) – 17.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 38 de decese (21 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.472. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI.

Adauga un comentariu