Stiri Turism

Turcia s-ar putea confrunta cu scaderi dramatice ale turistilor in urma atacurilor teroriste

Publicat: 05 ian. 2017
9
Turismul in Turcia s-ar putea confrunta cu probleme serioase in urma atacurilor din noaptea de Anul Nou din clubul Reina din Instanbul, in contextul in care numarul turistilor a scazut semnificativ din 2014, relateaza CNN.
Turcia ocupa pozitia a sasea in clasamentul celor mai populare destinatii turistice, in urma Italiei, cu aproape 40 de milioane de vizitatori pe an.
Numarul vizitelor a scazut drastic in urma esuarii loviturii de stat si a atacurilor militantilor kurzi si a organizatiei ISIS. Potrivit companiei de travel intelligence ForwardKeys, numarul turistilor care au ajuns in Turcia si au aterizat pe aeroporturi a scazut cu 21% in 2016.
Chiar si inaintea atacului din Instanbul, numarul vizitatorilor era asteptat sa scada cu 22% in primele luni din 2017.
„Din nefericire pentru Turcia, atacul de la clubul de noapte de Anul Nou va continua, cel mai probabil, sa starneasca ingrijorari in legatura cu siguranta destinatiei”, a declarat directorul executiv al ForwardKeys, Oliver Jager.
Datele analizate de ForwardKeys evidentiaza ca rezervarile turistilor in Instanbul au scazut cu 69% in saptamana care a urmat bombardarii aeroportului din Istanbul in luna iunie.
Turismul reprezinta 5% din economia Turciei, acest sector generand aproape doua milioane de locuri de munca, adica 8% din numarul de joburi, potrivit forumului World Travel & Tourism Council.
Cei mai multi vizitatori vin in Turcia din Germania, Rusia si Marea Britanie, potrivit datelor Euromonitor.
Numarul vizitatorilor rusi a scazut drastic dupa ce Moscova a luat o serie de masuri pentru a descuraja vizitele cetatenilor rusi in Turcia, timp de opt luni dupa ce fortele armate turce au doborat un avion rusesc de razboi in decembrie, 2015. Interdictia a fost ridicata.
Mai multe tari au avut de suferit la capitolul turism din cauza atacurilor teroriste si a insecuritatii. Franta, care este prima destinatie din lume in materie de turism, cu peste 84 de milioane de turisti in 2015, a experimentat, de asemenea, scaderi ale numarului de vizitatori in urma atacurilor.
Calatorii au optat, in schimb, pentru vizite in locuri precum Spania, Portugalia si Irlanda.
Adauga un comentariu