Stiri Turism

Turism macabru la nava Costa Concordia. Turistii se inghesuie sa fotografieze epava – VIDEO

Publicat: 25 ian. 2012
9

Tragedia in care a fost implicat „Titanicul italian” atrage o multime de curiosi pe insula Giglio. In weekend, zeci de turisti straini inarmati cu aparate foto sau video au venit sa faca vada giganticul vas.

Oamenii se inghesuie sa vada cu ochii lor urmarile naufragiului. Mai nou, sunt organizate mini-croaziere pentru a vedea nava cat mai de aproape. Si cu toate ca insula s-a umplut de turisti, autoritatile locale nu sunt deloc multumite de aceasta situatie pe care o numesc turism macabru.

„Sunt curiosi care vin aici pe Insula Giglio si ne dorim ca lucrul acesta sa nu mearga mai departe pentru ca vrem ca turistii sa vina aici pentru a admira frumusetile insulei si nu din curiozitate pentru dezastru”, a declarat Samanta Brizzi, Presedintele Organizatiei de Promovarea a insulei.

Turistii care au venit sa vada nava au avut parte si de ceva emotii. Noaptea trecuta, sirenele au sunat din nou pe insula.

A fost insa doar un avertisment pentru ca echipele de salvare sa se indeparteze de nava care incepuse sa se miste si putea oricand sa se scufunde de tot, facand alte victime.

Tot noaptea trecuta, salvatorii au mai gasit un cadavru, cel de-al 13 lea.

„Echipele de salvare au gasit corpul unei femei pe puntea sapte a navei. Acesta va fi dus in portul Santo Stefano pentru a fi identificat”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei locale.

20 de persoane au fost date disparute dupa naufragiul pachebotului Costa Concordia.

Adauga un comentariu