Destinatii montane

Turismul speologic, pentru turistii cu simt de aventura

Publicat: 27 feb. 2013
9

Pe teritoriul Romaniei mai exista si una dintre cele mai importante pesteri din lume, pestera Coliboaia, unde au fost descoperite picturi parietale de circa 28.000 – 35.000 de ani, potrivit presedintelui Federatiei Romane de Speologie, Viorel Lascu.

Transfagarasanul, supranumit de vedetele de televiziune Top Gear „cel mai bun drum din lume”, este un alt obiectiv unic pe care Romania il are. Veniturile din vizitarea acestui drum sunt dificil de cuantificat, in conditiile in care nu se poate face o evidenta a numarului de turisti care l-au vizitat.

Cert este ca, dupa promovarea asigurata de emisiunea Top Gear, Transfagarasanul a mai recuperat din avansul luat de alte drumuri cunoscute la nivel mondial si se plaseaza acum in topul celor mai celebre drumuri.

Acelasi lucru se poate spune si despre Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania si un alt drum unic in Europa, datorita peisajelor. Soseaua devine din ce in ce mai populara in lume si a fost inclusa intr-un top al celor mai frumoase sosele, realizat de opentravel, o publicatie de referinta in domeniu.

Adauga un comentariu