National

Turisti surprinsi de o viitura in Bucegi. Echipe de salvamontisti au plecat in cautarea lor

Publicat: 06 aug. 2014
1
Mai multi turisti surprinsi de o viitura, miercuri dupa-amiaza pe Valea Caraiman, din Masivul Bucegi, au cerut ajutorul Salvamont, unii dintre ei spunand ca au inceput sa intre in hipotermie, echipe de salvatori montani plecand in ajutorul lor, scrie Mediafax.
Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca salvatorii montani au primit, miercuri dupa-amiaza, mai multe apeluri de la turisti aflati pe Valea Caraiman din Bucegi si care au fost surprinsi de o viitura, oamenii nemaiputand inainta. 
Citeste si:Clubul Dinamo, alaturi de sinistrati. Vezi ce masuri au luat
Potrivit lui Haiduc, nu se stie numarul celor care au fost surprinsi de viitura in timp ce se aflau pe Valea Caraiman. Unii dintre cei care au cerut sprijinul Salvamont au spus ca printre cei surprinsi de viitura puternica formata pe munte in urma ploilor sunt si turisti uzi, care au inceput sa intre in hipotermie. 
Echipe de salvamontisti din Busteni au plecat in cautarea turistilor aflati in dificultate, salvatorii montani luand cu ei paturi si prosoape, pentru a ameliora starea celor care au intrat in hipotermie. 
Operatiunea este in plina desfasurare.
Citeste si: COD PORTOCALIU de inundatii si VIITURI. Vezi zonele afectate
Adauga un comentariu