National

Turistii germani, fascinati de zonele salbatice din Apuseni. „Aici e un paradis!”

Publicat: 07 sept. 2014
1

Zonele salbatice din Apuseni, unde timpul parca sta in loc, ii atrag pe turistii straini dornici de aventura. Nemtii sunt fascinati de peisajele ireal de frumoase si ospitalitatea oamenilor.

Desi au bani pentru vacante de lux in locuri exotice, vin la noi ca sa cutreiere muntii cu rucsacul in spate si sa descopere crestele abrupte si pesterile sapate in stanci.

Citeste si Legenda singurului lac vulcanic din Romania

„Astazi o sa facem o noua excursie, o sa mergem pe Valea Posagii. In zona asta avem multe obiective. Un obiectiv este Manastirea Posaga, o manastire foarte frumoasa. Apoi o sa mergem la Scarita Belioara, din Muntii Apuseni, o stanca mare”, le spune ghidul turistilor straini.

Konrad, un tanar de 27 de ani, din Germania, a pus piciorul pentru prima data pe pamant romanesc si a ramas impresionat de salbaticia locurilor. Vrea sa le exploreze zona pe bicicleta.

Konrad, turist Germania: „Am vazut un film, erau niste piesaje minunate in acest film si ne intrebam unde exista aceste peisaje si apoi am aflat ca este Romania, Muntii Apuseni si am zis ca trebuie sa venim aici o data si am venit. Este frumos, eu m-am gandit ca aici este ca in Rai. O sa ma intorc.”

Karl este inginer constructor si se declara indragostit de Romania. Il atrag zonele salbatice neatinse de mana omului, asa ca isi pune rucsacul in spate si ia la pas muntele.

Citeste si Cat costa o vacanta de VIS in unul din cele mai EXTRAVAGANTE locuri din lume

Karl, turist „Suntem pentru a treia oara in Muntii Apuseni, care se numesc in germana Muntii de Piatra. Aici este un paradis deosebit, foarte rar in Europa, spre deosebire de la noi din Germania sau din Alpi, unde toata zona este perfect organizata. Aici totul este foarte salbatic si suntem intr-o zona foarte veche, unde bastinasii se numesc moti.”

Katrin, turista: „Am fost in Coiba Mare, intr-o pestera cu apa. Apa avea patru grade, era foarte rece. Am avut costum de neopren, lanterna ca nu se putea vedea nimic.”

Un ghid le calauzeste pasii prin salbaticia naturii si le povesteste despre viata oamenilor din zona.

Calin David, ghid turistic: „La noi nu este asa de organizat totul si pot sa simta pulsul naturii si pe langa asta a vietii rurale. Un pic de aventura pe oricine atrage.”

Citeste si Asta e cel mai FRUMOS pod din Romania. Unde se afla – FOTO

Fata de anii trecuti, numarul turistilor straini care vin la noi sa cutreiere muntii si sa descopere frumusetile naturale s-a dublat in aceasta vara, scrie Pro TV

Adauga un comentariu