Actualitate

Turn de 14 etaje in centrul Iasului! Patronul Hampton vrea turnuri gemene. Este prima data cand ajunge la un profit de aproape un milion de euro

Publicat: 26 iul. 2018
1

@ Patronul fostului Hotel Europa vrea sa deschida un nou imobil cu spatii de cazare @ Langa noul hotel Hampton ar urma sa fie construit alt hotel, cu 14 etaje, daca municipalitatea va fi de acord cu regimul de inaltime @ Afacerea lui Gheorghe Ionescu a inregistrat pentru prima data un profit ce se apropie de 1 milion de euro @ "Este vorba de o extindere a centrului de afaceri. Doresc sa construiesc un apart hotel (apartamente in regim hotelier – n.r.). Totusi, vom vedea ce se poate construi acolo. Mai am o suprafata libera cam de 600 de metri. Vom vedea cat ne putem inalta: cu 8, 10 sau 14 etaje. Primele trei, patru etaje vor fi open space pentru zona de birouri. Apartamentele sunt destinate in special familiilor care vin in vizita la Iasi", spune omul de afaceri

Gheorghe Ionescu, patronul fostului Hotel Europa, transformat in Hotel Hampton by Hilton, incearca sa revitalizeze activitatea hoteliera. Planurile lui Ionescu sunt curajoase, dar care depind foarte mult de puterea financiara si de disponibilitatea municipalitatii de a aproba o noua constructie.

Chiar langa hotelul existent de pe strada A. Panu, nr. 26, afaceristul detine o suprafata libera de 600 de metri patrati. Recent, a obtinut un certificat de urbanism pentru extinderea actualei constructii.

Reporterii BZI au vorbit cu omul de afaceri, care a detaliat planurile. Vrea sa ridice o noua cladire, care sa ajunga la un regim de inaltime de 14 etaje. Insa, varianta finala va fi stabilita odata cu intocmirea unui Plan Urbanistic Zonal.

Constructia viitoare nu va fi usor de edificat, deoarece zona studiata este protejata, fiind una inconjurata de monumente istorice. Deci, este nevoie de avize speciale.

"Este vorba de o extindere a centrului de afaceri. Doresc sa construiesc un apart hotel (apartamente in regim hotelier – n.r.). Totusi, vom vedea ce se poate construi acolo. Mai am o suprafata libera cam de 600 de metri. Vom vedea cat ne putem inalta: cu 8, 10 sau 14 etaje. Primele trei, patru etaje vor fi open space pentru zona de birouri. Apartamentele sunt destinate in special familiilor care vin in vizita la Iasi. Vor fi apartamente cu doua camere si o mica bucatarie. Obligatoriu, ne adresam celor care vin din alte localitati. Pentru cei din Iasi exista variante. Ne-am gandit si la locurile de parcare, acestea vor fi amenajate in subsol si demisol. Deocamdata, am facut un mic pas, vom vedea ce se va intampla mai departe", a declarat Gheorghe Ionescu.

In conditiile in care proiectul va fi aprobat si realizat, se pune problema circulatiei in zona. Un nou flux de masini va aglomera mai mult zona, mai ales ca un proiect asemanator se afla peste drum de hotel, in zona Bisericii Albe.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Ionescu: "Cel mai bine este primavara si toamna"

Daca unele statistici indicau ideea ca in Iasi oferta de cazare nu acopera cererea, Gheorghe Ionescu explica realitatea. "Nu-i chiar asa. In ultima perioada, turismul a inregistrat o dezvoltare vizibila in Iasi. Lumea vine pentru ca are ce vedea. Exista Palas, monumente, diverse locuri de vizitat. Fata de alti ani, este o crestere. Dar, cel mai bine este primavara si toamna, cand sunt multe delegatii, conferinte. In timpul verii, peste tot e cam la fel. Fiecare se taraie. Insa, repet, este o efervescenta mult mai mare. Voi vedea rentabilitatea hotelului dupa un an dupa ce am deschis, adica prin noiembrie", a incheiat Ionescu.

Proiectul imobiliar l-a initiat prin societatea Inproiect SRL. Prin aceeasi societate, omul de afaceri testeaza si piata imobiliara din zona Breazu. Aici, a obtinut un certificat de urbanism pentru construirea de locuinte. Deocamdata, a ramas la acelasi stadiu. Activitatea financiara a societatii din domeniul hotelier a inregistrat un salt important anul trecut.

Fata de anii precedenti, cifra de afaceri a crescut la 7,2 milioane lei, cu un profit de 4,2 milioane lei, de trei ori mai mare fata de 2016 si cu un numar de 17 angajati. Este prima data cand profitul ajunge aproape de nivelul unui milion de euro. In 2012, pierderile erau de 1 milion de euro, semn ca, acum, afacerea incepe sa-si revina.

Citeste si: EXCLUSIV! Marlania secolului la singurul hotel de cinci stele din Iasi! Peste noapte a devenit o simpla spelunca! Este incredibil ce au patit doi tineri

Deschis cu intarziere

Hampton by Hilton Iasi era anuntat sa se deschida in 2014, dar dupa repetate renovari s-a deschis in 2017. Fostul Hotel Europa a fost renovat complet. Imobilul cu 15 etaje beneficiaza de 123 de camere si 100 locuri de parcare, la care se adauga o sala de fitness si facilitati pentru intalnirile de afaceri.

"Hotelul Hampton by Hilton lasi este situat în centrul orasului, oferind acces usor si rapid la zonele de afaceri, divertisment si cumparaturi ale orasului. Aeroportul International Iasi se afla la doar 10 minute de mers cu masina fata de hotel. Hotelul nostru dispune de un centru de fitness, un restaurant cu bar, un magazin de gustari deschis non-stop, precum si patru sali de conferinta flexibile, pentru pâna la 150 de participanti", se arata in descrierea hotelului.

Comentarii
Adauga un comentariu