Eveniment-Social

Turneu de rugby la Pascani

Publicat: 26 iun. 2011

Federatia Romana de Rugby (FRR) va organiza la Pascani un turneu de rugby. Evenimentul va avea loc pe 9 iulie si vor lua parte cinci echipe. E vorba despre Soimii Bucuresti, Progresul Bucuresti, Piatra Neamt si doua echipe de la CSM Pascani. Turneul va fi deschis de selectionata echipei de rugby a Republicii Moldova. „In luna iulie vom sustine la Pascani un turneu de rugby, cu sprijinul Federatiei Romane de Rugby. La acest turneu va lua parte si selectionata Republicii Moldova. Meciurile se vor juca pe terenul din Vale de rugby. Speram sa fie ceva frumos”, a declarat antrenorul echipei nationale de rugby feminin, pascaneanul Neculai Tarcan.
Doua dintre principalele probleme cu care se confrunta clubul pascanean de rugby sunt finantarea si ignoranta din partea alesilor locali. „Nu avem nici un sprijin aproape de nicaieri. Sunt cateva persoane care ne-au fost alaturi si atat. Am discutat cu domnul primar despre problemele cu care ne confruntam si dumnealui s-a aratat interesat sa ne ajute. Insa, din cate am inteles, sunt cateva persoane care il blocheaza. Dumnealui are intentii bune, dar, din pacate, sunt alte persoane care se opun. Este pacat. Sustinerea unui club de rugby nu necesita atat de multi bani. Plus ca poate veni in sprijin si FRR. Mie imi pare rau de acesti copii care joaca, au rezultate, vor mai mult, dar nu-i ajuta aproape nimeni”, a declarat Neculai Tarcan. Potrivit acestuia, juniorii echipei de rugby, cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani, au avut rezultate bune la turneul final de la Bucuresti, care s-a disputat pe 26 mai, la Bucuresti. Tinerii rugbisti au obtinut locul 6 la nivel national. Ei au avut de infruntat echipe importante precum Metrorex Bucuresti – CSM Pascani (19 – 7), Dinamo Bucuresti – CSM Pascani (5 – 0), Universitatea Cluj – CSM Pascani (7-12) etc. „Este o performanta locul 6 pentru noi, deoarece echipa noastra a fost formata in toamna anului trecut. Nu am avut mult timp la dispozitie pentru formarea echipei. Ei au fost un pic dezamagiti pentru ca isi doreau primul loc. Insa au avut de castigat unii dintre ei, deoarece cinci din juniori IV vor merge in echipa de juniorat a nationalei Romaniei, fiind selectati in timpul meciurilor”, a adaugat antrenorul Neculai Tarcan.
Altfel spus, la Pascani exista, practic, o baza de rugby de formare a jucatorilor pentru alte cluburi din tara. Lipsa finantelor si dezinteresul politicienilor pentru acest sport nu fac decat sa blocheze visurile unor tineri pascaneni pentru rugby.loading...

Adauga un comentariu