Eveniment-Social

Turneul de șah „Alexandr Alehin”, organizat de Asociația Club Sportiv Pionii Regelui – Românești în 20 de școli din mediul rural din județul Iași

Publicat: 28 sept. 2021
În cadrul unui proiect educaţional, iniţiativă a Asociației Club Sportiv Pionii Regelui- Românești, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, sâmbătă, 25 septembrie 2021, s-a desfăşurat turneul de şah ,,Alexandr Alehin”

În cadrul unui proiect educaţional, iniţiativă a Asociației Club Sportiv Pionii Regelui- Românești, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, sâmbătă, 25 septembrie 2021, s-a desfăşurat turneul de şah ,,Alexandr Alehin”.

Evenimentul se înscrie în seria activităţilor din cadrul proiectului educaţional Educaţie pe tabla de şah în derulare până în august 2022, având ca obiectiv principal desfășurarea unor activități în sfera educației prin șah în 20 de școli din mediul rural din județul Iași.

104 participanți din 12 comune: Românești, Podu-Iloaiei, Sinești, Cogeasca, Oțeleni, Vânători, Erbiceni, Cozia, Butea, Popești, Iași, Poieni și-au consolidat și evaluat cunoștințele șahistice într-o competiție dominată de fair-play. A fost o competiție specială din două motive: Pionii Regelui s-a întors „acasă” și alături de noi au venit alte 3 comune dornice de „Educație pe Tabla de Șah”.
Următorul turneu lunar este programat pentru data de 23 octombrie 2021 şi se va derula în condițiile impuse de evoluţia situaţiei epidemiologice din momentul respectiv.

Adauga un comentariu