Dulciuri

Turta dulce aromata – FOTO

Publicat: 19 ian. 2012

Ingrediente:

350 g faina
150 g unt
200 g zahar
150 g nuci macinate
1 ou
condimente (cuisoare, ienibahar, anason, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cardamom – 1 lingurita fiecare; sau amestec pt. vin fiert)
1 pliculet praf de copt
150 ml miere
putina sare

Mod de preparare:

Am amestecat bine bine toate ingredientele intr-un bol mare, pana s-a format o bila de aluat, pe care am dat-o la rece pt. cca. 2 ore. Apoi am intins foaia de aluat si am taiat forme, pe care le-am copt in cuptorul incins. Le-am decorat cu royal icing alb si colorat. Cu cat timpul trece mai mult, turta dulce se inmoaie si devine mai buna (e perfecta dupa cca 2 sapt., dar si imediat dupa coacere e gustoasa, doar ceva mai crocanta)
Atentie: turta dulce isi modifica putin forma la copt, datorita prafului de copt din compozitie. Daca doriti sa faceti forme mai precise, ar fi bine ca inainte sa definitivati coptul, sa mai ajustati putin turta dulce (cu formele, sau sabloane… ce aveti).
Turta dulce aromata din imagini a fost pregatita de Adnia.



loading...

Adauga un comentariu