Culinar

Turtă dulce rețeta bunicii. De ce ai nevoie pentru a-ți bucura întreaga familie

Publicat: 18 mai 2022
multa turta dulce pe o farfurie
Din moment ce fiecare turtă dulce era atent decupată din aluatul aromat, bunica le așeza cu maximă acuratețe pe o foaie de copt cu hârtie de copt

Înainte de sărbători, în casă mereu mirosea a turtă dulce după rețeta bunicii. Turta dulce este pregătită de Crăciun, 8 martie și alte sărbători în multe țări europene.  Practic, aluatul pentru o astfel de coptură se frământă la fel peste tot, pentru că toată lumea este deja obișnuită cu același gust.

Pentru a pregăti cea mai gustoasă turtă dulce pentru nepoți, bunica folosea mai multe ingrediente. În rețeta bunicii se regăsea mierea lichidă, în proporție de 300 grame și desigur nu lipsea zahărul în proporție de 250 grame. Pentru a fi extrem de apetisante, bunica adăuga și unt, în jur de 200 grame la cantitatea de făină de 750 grame . Desigur pentru a fi de o culoare extrem de atrăgătoare, bunica folosea ouă de casă, în cantitate de 4 bucăți. Iar pentru o aromă nemaipomenită ce învăluia toată casa, ea folosea ghimbir măcinat, aproximativ 2 lingurițe, scorțișoară, la fel 2 lingurițe și 2 lingurițe de cacao. De cele mai multe ori, bunica nu adăuga praf de copt în aluatul pentru turtă dulce. Însă, mereu era atentă să adauge 4 lingurițe de coajă de portocală.

turta dulce pe o masa
Fursecurile din turtă dulce vor atrage atât adulții, cât și copiii

Turtă dulce rețeta bunicii. Cum să obții un desert ca pe vremuri

Pentru a pregăti unul dintre cele mai populare deserturi pentru sărbători, bunica amesteca untul înmuiat cu mierea, ouăle și zahărul. Ulterior, ea adăuga toate ingredientele uscate din rețetă la această masă. După care cu mânuțele ei ea frământa timp de 20 de minute aluatul. Este bine să știi că fursecurile nu sunt doar extrem de gustoase, dar sunt și bogate în zinc.

Ulterior, acesta se lăsa într-o folie la frigider pentru o jumătate de oră. Acest pas nu trebuie omis deoarece dacă aluatul nu este lăsat un timp anume să se odihnească, turta dulce se va fărâma la prima atingere.

turta dulce intr-un bol de sticla
Este bine să știi că dacă respecți în pregătirea de turtă dulce rețeta bunicii vei obține un desert cu adevărat foarte gustos și parfumat

Ulterior, după ce aluatul a stat suficient timp în frigider, bunica întindea foarte bine aluatul. Ea era atentă ca fâșia de aluat să nu depășească o grosime de 0,5-0,7 cm. După care ea tăia fursecurile din turtă dulce din aluat după forma pe care și-o dorea. De asemenea, bunica mereu își bucura nepoții cu salam din biscuiți. Acesta era unul dintre preferatele deserturi din copilărie.

La ce temperatură se coc fursecurile. Cât timp ai nevoie pentru a pregăti deliciul culinar

De cele mai multe ori, la această etapă de mare ajutor erau și nepoții, care cu ajutorul bunicii decupau din aluat cele mai inedite forme pentru turtă dulce. Din moment ce fiecare turtă dulce era atent decupată din aluatul aromat, bunica le așeza cu maximă acuratețe pe o foaie de copt cu hârtie de copt. Unele persoane mănâncă fursecuri chiar și atunci când urmează o dietă pentru slăbit burta, deoarece acestea nu conțin prea multe grăsimi.

turta dulce pe o masa
Pentru a pregăti unul dintre cele mai populare deserturi pentru sărbători, bunica amesteca untul înmuiat cu mierea, ouăle și zahărul

Este foarte important să folosești hârtie de copt atunci când pregătești turtă dulce. Acesta te va ajuta să eviți lipirea fursecurilor de tavă. Aluatul pentru turtă dulce este unul extrem de lipicios, astfel, acest risc este foarte probabil. Din moment ce te-ai asigurat că turta ta dulce va ieși perfect. Conform rețetei bunicii, trebuie să ții turta dulce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute. După care turta dulce poate fi decorată cu diverse creme pentru tort sau special pregătită pentru fursecuri.

Este bine să știi că dacă respecți în pregătirea de turtă dulce rețeta bunicii vei obține un desert cu adevărat foarte gustos și parfumat. Fursecurile din turtă dulce vor atrage atât adulții, cât și copiii. În plus, copiii vor fi bucuroși să ia parte la pregătirea și decorarea acestui minunat produs de patiserie. Opțiunile de decorare sunt numeroase. Poți face o stea frumoasă de Crăciun, un ou de Paște, o păpușă de cuib, un fulg de nea, un soare pentru ziua copilului și multe alte idei. În general, poți decora tot ceea ce îți spune fantezia ta.

turta dulce pe o masa
Înainte de sărbători, în casă mereu mirosea a turtă dulce după rețeta buniciiAdauga un comentariu