Stiri

Twitter a platit 36 de milioane dolari pentru 900 de patente ale IBM

Publicat: 12 mart. 2014

Twitter a platit 36 de milioane dolari pentru 900 de patente detinute de IBM, rezolvand astfel o disputa in care compania fusese amenintata cu un proces, transmite Bloomberg.

Twitter detine in prezent circa 956 de patente si a mai inaintat cereri de inregistrare in SUA pentru alte 100, potrivit documentelor depuse de companie la comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Inainte de oferta publica initiala efectuata de Twitter in noiembrie anul trecut, compania detinea doar noua patente si era vulnerabila din acest motiv la dispute privind drepturile de proprietate intelectuala.

„In prezent suntem implicati in mai multe procese legate de proprietatea intelectuala si, in conditiile in care concurenta este in crestere, iar Twitter este tot mai cunoscuta, ne asteptam ca numarul litigiilor sa creasca”, potrivit Twitter.

Actiunile Twitter au incheiat tranzactiile de vineri in urcare cu aproape 1%, la 54,83 dolari pe unitate, cotatia fiind de peste doua ori mai mare fata de oferta publica initiala efectuata in 6 noiembrie.loading...

Adauga un comentariu