Stiri medicale

U si T, doua vitamine mai putin cunoscute

Publicat: 25 ian. 2011

Toata lumea a auzit de vitaminele care ne duc cu gandul la primele litere ale alfabetului, dar cati dintre noi au auzit de vitaminele U si T? Despre prima se spune ca are capacitatea de a trata diferite ulcere, iar despre cealalta ca imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

Multi specialisti sustin ca vitamina U nu este de fapt o vitamina, ci este un termen folosit care se refera la enzima S-methylmethionine enzima S. Aceasta substanta si-a castigat popularitate in anii 1950, ca leac pentru ulcerul duodenal si cel peptic. Dr. Garnett Cheney a efectuat mai multe studii care au indicat ca enzima S-methylmethionine consumata sub forma de suc de varza calmeaza ulcerere. 

 Varza combate migrena si stopeaza cancerul

Cercetarile sale au indicat ca rezultatele tratamentului este diminuat daca sucul este incalzit, concluzionand astfel ca aceasta enzima este foarte sensibila la temperaturi ridicate. Potrivit altor studii, aceasta vitamina U ajuta in cazurile de diabet si intareste sistemul imunitar.

Surse de vitamina U: frunzele verzi de varza si grau. Cea mai frecventă modalitate de a consuma vitamina U este sucul de varza proaspat, dar pe piata sunt disponibile si comprimate. Studiile nu au pecizat inca nivelul de toxicitate, de aceea, cei interesati de includerea in dieta a suplimentelor cu vitamina U ar trebui sa consulte un medic.

Nici vitamina T nu respecta definitia standard pentru a fi o vitamina, iar beneficiile sale sunt inca studiate. Putinele cercetari care s-au facut pana acum au aratat ca vitamina T imbunatateste memoria si capacitatate de concentrare si ajuta la consolidarea celulelor rosii din sange. De asemenea, are un rol important in prevenirea unor forme de anemie si hemofilie. Este solubila in apa si poate fi distrusa de alcool.

Surse de vitamina T: galbenusul de ou si seminte de susan. Deocamdata nu se cunosc efectele toxice si nici nu s-a stabilit doza zilnica necesara. 

Citeste si: 

Beneficiile vitaminei K2 

Vitaminele care mentin pielea tanara. Mod de actionare si efecte

Vitamina B12 imbunatateste memoria 

Vitamine care nu trebuie sa lipseasca din dieta femeilor trecute de 50 de aniloading...

Adauga un comentariu