Eveniment-Social

UAIC propune infiintarea unui centru de consiliere pentru fermele de acvacultura

Publicat: 08 apr. 2019

Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a depus spre evaluare, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, proiectul Infiintarea unui centru de consiliere pentru fermele de acvacultura la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Acvacultura si Ecologie Acvatica (SCDAEA) Iasi”. Depunerea proiectului s-a realizat in prezenta prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – ordonator de credite al UAIC.
Proiectul isi propune infiintarea unui centru de consiliere pentru fermele de acvacultura si formarea unei echipe de specialisti care impreuna sa poata solutiona diferite probleme legate de tehnologii generale de acvacultura, analize ale apei si furajelor, servicii ecosistemice, conservarea mediilor umede, marketing si planuri de afaceri in acvacultura. Bugetul total al proiectului este de aproape 600.000 de lei.

„Ne bucuram ca statiunile de cercetare ale UAIC sunt active, scriu si depun proiecte care pot aduce reala valoare adaugata in mediul academic, stiintific dar si cel de afaceri. Proiectul depus de Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Acvacultura si Ecologie este cel mai recent exemplu, avem incredere ca va primi finantarea si se va implementa cu succes.” – prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC
Prin infiintarea unui centru de consiliere in regiunea de Nord-Est pentru fermele de acvacultura la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Acvacultura si Ecologie Acvatica (SCDAEA) Iasi se va realiza un transfer relevant de cunostinte catre fermele de acvacultura, acest sector fiind mai bine promovat catre beneficiari. Atingerea acestui obiectiv va avea un impact major asupra capacitatii SCDAEA de a atrage si pregati fermierii prin asigurarea unor conditii moderne de consiliere si acces la informatii. Valoarea adaugata va fi data de valorificarea potentialului fermelor de acvacultura din regiunea de Nord-Est, ceea ce va conduce la o mai buna dezvoltare economica a acestui sector.

Proiectul „Infiintarea unui centru de consiliere pentru fermele de acvacultura la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Acvacultura si Ecologie Acvatica (SCDAEA) Iasi” a fost depus pentru finantare in cadrul Programul operational pentru pescuit si afaceri maritime 2014–2020 (POPAM), masura II.5, litera a: Crearea de servicii de gestionare, de inlocuire si de consiliere pentru fermele de acvacultura. Echipa de proiect este formata din dr.ing. Barbacariu Cristian-Alin (Manager de proiect), ec. Hapau Mariana (Responsabil financiar), ing. Brighiu Daniela (Responsabil achizitii), biolog dr. Davideanu Grigore, biolog dr. Davideanu Ana, biolog dr. Burducea Marian, biolog Dirvariu Lenuta, inginer chimist Oprea Eugen, biolog dr. Lobiuc Andrei si asist. univ. dr. Maxim Alexandru.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit