Local

Ucigasul de la Spitalul Sf. Spiridon a sfarsit la Socola

Publicat: 12 iun. 2012

@ Pacientul criminal care si-a ucis colegul de salon cu cinci lovituri de cutit a murit ieri dimineata la Spitalul Socola

Pacientul care luni dimineata a comis oribila crima dintr-un salon al Spitalului Sf. Spiridon din Iasi a murit ieri dimineata. Ilie Rosu, de 82 de ani, din localitatea ieseana Coarnele Caprei, se afla internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, urmand sa se efectueze o expertiza psihiatrica pentru a se stabili daca acesta a avut sau nu discernamant in momentul in care si-a injunghiat colegul de salon si a ranit o asistenta medicala. Personalul Spitalului Socola nu a mai reusit sa realizeze consilierea psihiatrica a acestuia, deoarece pacientul a murit la scurt timp dupa internare.

„La ora 3.38, am fost solicitati la Spitalul Socola pentru a interveni in cazul unui pacient care se afla in stop cardio-respirator. Un echipaj de terapie intensiva mobila s-a deplasat la fata locului. Timp de 45 de minute s-au efectuat manevre de resuscitare, insa rezultatul a fost negativ, declarandu-se decesul acestuia. Cazul a fost preluat de organele abilitate”, a declarat Silvia Spiridon, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi.
Corpul neinsufletit al criminalului de la Spitalul Sf. Spiridon a fost preluat si depus la morga Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi in vederea efectuarii necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Reamintim ca Ilie Rosu a fost internat la Clinica I Medicala a Spitalului Sf. Spiridon in urma cu aproape doua saptamani, prezentand afectiuni respiratorii si cardiace, fiind la prima internare. Barbatul ar fi avut mai multe momente de agresivitate pe perioada in care a fost internat, rudele sustinand ca in ultimele zile batranul nu mai dorea sa ramana in spital. In dimineata de luni, pacientul a avut o noua criza, atacand un coleg de salon si o asistenta.

Cu un cutit pe care cadrele medicale sustin ca l-ar fi avut asupra sa, Ilie Rosu l-a ucis pe colegul sau de salon, Ovidiu Leonida, de 77 de ani (internat a patra oara cu afectiuni cardiace), aplicandu-i cinci lovituri in zona pieptului, dupa care a taiat-o la mana pe o asistenta medicala, respectiv Irina A. Dupa ce a fost preluat de politistii ieseni care au pornit o acheta in acest sens, pacientul criminal a ajuns internat la Socola pentru a se stabili daca acesta prezenta o afectiune psihiatrica.loading...

Adauga un comentariu