Arte vizuale

Ucraina a returnat Italiei 17 tablouri furate de moldoveni de la Muzeul din Verona

Publicat: 22 dec. 2016

Ucraina a returnat Italiei 17 picturi furate in noiembrie 2015 din muzeul orasului italian Verona si gasite in 2016 de autoritatile din Ucraina, a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui Ucrainei, Svyatoslav Tsegolko, pe contul sau de Twitter.

Presedintele participa la transmiterea catre muzeul din Verona a 17 picturi descoperite de autoritatile din Ucraina”, a scris el.

Reamintim ca, in mai 2016, angajatii Serviciului Graniceri si ai Biroului procurorului militar au efectuat o operatiune de cautare a colectiei de picturi furate din Muzeul Municipiului Verona din Italia.

Valoarea totala a tablourilor gasite – printre care maestri precum Rubens, Tintoretto, Pisanello, Mantegna – este de peste 16 milioane de euro.

Anterior, sub suspiciunea de furt de la Muzeul din Verona au fost retinuti 10 cetateni din Republica Moldova. In total, 13 persoane au fost arestate sub suspiciunea de furt de picturi de la Muzeul din Verona. Trei sunt cetateni ai Italiei, care, potrivit agentiei ANSA, faceau parte din personalul muzeului.loading...

Adauga un comentariu