Razboi în Ucraina

Ucrainenii tratează cu sarcasm mobilizarea parțială anunțată de Putin: „Îngrășământ pentru sol”

Publicat: 21 sept. 2022
Soldați ucraineni
Ucrainenii tratează cu sarcasm mobilizarea parțială anunțată de Putin: „Îngrășământ pentru sol”

„Mai mult îngrășământ pentru pământul nostru”, a declarat Ksenia Borodenko, un manager de vânzări în vârstă de 33 de ani, pentru Al Jazeera în centrul Kievului, la câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțatmiercuri dimineață că intenționează să mobilizeze mai multe trupe.

„Băieții noștri vor muri luptând împotriva acestor gunoaie”, a declarat Borodenko, al cărei frate mai mare, Roman, s-a oferit voluntar să lupte împotriva separatiștilor pro-ruși în 2014 și s-a înrolat din nou în martie. Chiar dacă pierdem unul dintre ai noștri pentru o sută dintre ai lor, va fi tragic”, spune ea.

„Eliminarea rușilor va fi mai intensă”

Un lider al comunității din partea controlată de Kiev a regiunii sud-est Donețk și-a împărtășit opinia.

„Eliminarea rușilor va fi mai intensă”, a declarat Nadia Gordiuk, care a fost nevoită să-și părăsească orașul său, situat la doar câțiva kilometri de linia frontului, din cauza bombardamentelor rusești intense.

Cu toate acestea, „în caz de escaladare din cauza mobilizării, vor muri mult mai mulți civili din estul Ucrainei, pe care rușii au venit, chipurile, să îi protejeze. Acest lucru este cu adevărat înfricoșător”, a declarat ea pentru Al Jazeera.

Ihor Trubenok, un inginer de sunet din Kiev, susține că ucrainenii nu au altă opțiune decât să ucidă ocupanții ruși.

„Poporul ucrainean nu are altă opțiune decât să ucidă ocupanții ruși. Și, din moment ce nu există alte opțiuni, nu dăm doi bani pe **** și pe cine mobilizează”,  a spus el.

Trupele ucrainene nu se tem

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a spus că Forțele Armate ale Ucrainei susține că până în momentul în care rușii vor fi pregătiți și transformați într-o echipă, va dura câteva luni, motiv pentru care ucrainenii nu se tem de noile trupe care urmează să vină din Rusia.

„Până vor fi pregătiți și transformați într-o echipă, va dura câteva luni, iar noi putem lua o pauză de țigară. Dacă nu se formează o echipă și sunt trimiși direct pe linia frontului – nu va fi nimic altceva decât un masacru prostesc. Este neplăcut, este plictisitor, dar nu este ceva de care ar trebui să ne temem ca de o problemă serioasă”, a declarat glumind un militar ucrainean pentru Al Jazeera.

Serghei Şoigu a declarat că armata Federației Ruse a pierdut în războiul din Ucraina aproape 6.000 de militari

În momentul în care Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, Serghei Şoigu a declarat că armata lor a pierdut în războiul din Ucraina aproape 6.000 de militari, potrivit TASS și Meduza.

Șoigu a declarat și că de la începutul războiului, Ucraina a înregistrat 61.000 de morţi în rândul armatei şi 49.000 de răniţi, notează Meduza.

Potrivit lui Şoigu, „jumătate din armată este pierdută”.
Comentarii
  • Au dreptate,ce-i motiveaza pe cei recrutati sa lupte,oricum sa infiintat unitatea 222 cea din spatele frontului in caz de dezertare te astepta alti baieti care te pot impusca pe loc si in cel mai fericit caz gulagul

Adauga un comentariu