National

UDMR critica data aleasa de Guvern pentru alegeri: „Ciolos e interesat de cei din Spania sau Italia”

Publicat: 31 aug. 2016
1

Deputatul UDMR Covasna, Marton Arpad, considera ca data de 11 decembrie stabilita de Guvern pentru desfasurarea alegerilor parlamentare nu este cea mai potrivita, existand riscul ca din cauza eventualelor conditii meteorologice nefavorabile oamenii sa nu se prezinte la urne.

„Nu este o alegere buna. In iarna foarte multe zone din tara s-ar putea sa fie supuse unor situatii extreme. In Secuime, spre exemplu, sau in Moldova. Dar poate domnul Ciolos este interesat de cetatenii romani care stau in tari mai calde, cum ar fi Spania sau Italia si pe care acest lucru nu-i deranjeaza. Personal cred ca ar fi fost mai bine ca alegerile sa se desfasoare pe 4 decembrie si nu pe 11 decembrie (…).

Exista acest risc, sa fie viscol, ninsoare, ghetus. Desigur, s-ar putea sa fie cald si frumos, cum a fost in 22 decembrie 1989. Dar in noiembrie 2012, inainte de masa in judetul Covasna pur si simplu nu ai putut sa circuli pe strada, a fost ninsoare abundenta, viscol, nimeni nu iesea din casa, era duminica, bisericile erau goale (…), eu doua ore nu m-am putut misca prin Sfantu Gheorghe (…). Deci, este o perioada riscanta”, a declarat deputatul Marton Arpad.

Potrivit acestuia, Guvernul ar fi putut fixa data alegerilor pana pe 19 martie 2017, avand in vedere ca parlamentarii au depus juramantul pe 20 decembrie 2012, deci s-ar fi incadrat in prevederile constitutionale.

Parlamentarul covasnean a mai spus ca nu vede alte impedimente in ce priveste data alegerilor si ca UDMR este in plina campanie de desemnare a candidatilor, listele finale urmand sa fie facute publice pana la sfarsitul lunii septembrie.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a anuntat ca alegerile parlamentare se vor desfasura pe data de 11 decembrie, potrivit unei hotarari adoptate de Executiv in sedinta de miercuri.

Adauga un comentariu