National

UDMR il sustine pe primarul cercetat de DNA, Antal Arpad

Publicat: 17 apr. 2016
1

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminica, la Sfantu Gheorghe, ca, din punct de vedere legal, nu exista nicio interdictie care l-ar putea impiedica pe primarul Antal Arpad, aflat sub control judiciar, sa candideze pentru un nou mandat.

”Eu inca sunt optimist. Situatia domnului primar Antal, din punct de vedere juridic, nu l-ar impiedica sa candideze si, oricum, decizia procurorilor (…) deja a fost contestata, inca nu stim care este decizia judecatorilor. In orice caz, eu as dori ca domnul primar sa mearga mai departe, fiindca din punct de vedere legal nu exista nicio interdictie si asa cum am vazut si sustinerea celor din oras e extrem de puternica si foarte substantiala. Eu sunt convins ca, daca el nu iese din casa pana in 5 iunie, tot cu 90% va fi ales in acest oras si orasul ar merita sa fie condus in continuare de acest primar, fiindca se vede ce s-a intamplat in opt ani, se vede exact de unde a plecat si unde a ajuns”, a spus Kelemen Hunor.

Primarul Antal Arpad a declarat duminica ca i-au fost prelungite vineri controlul judiciar cu inca 60 de zile, precum si interdictia de a-si exercita functia in aceasta perioada, decizie pe care a contestat-o.

”Am sperat din tot sufletul ca aceasta interdictie sa nu fie prelungita. Practic, in cele 60 de zile, nu am fost niciodata chemat si audiat de DNA, cu exceptia zilei de vineri, cand mi s-a adus la cunostinta ca se prelungeste controlul judiciar. (…) Am depus o cerere vineri la Procuratura prin care am solicitat ridicarea interdictiei de a-mi exercita mandatul. Sper ca voi primi un raspuns favorabil, in cazul in care nu va fi favorabil ma voi adresa Tribunalului Bucuresti, care, in cursul saptamanii viitoare, va trebui sa ia o decizie in acest sens”, a precizat Antal Arpad.

Potrivit acestuia, daca interdictia nu va fi ridicata este decis sa nu mai candideze pentru cel de-al treilea mandat de primar.

”Am spus clar ca, chiar daca din punct de vedere juridic nu este un impediment in ceea ce priveste candidatura faptul ca ma aflu sub control judiciar sau ca sunt in imposibilitatea de a-mi exercita mandatul, nu cred ca este corect fata de cetateni sa le cer votul in conditiile in care dupa alegeri, eventual, nu voi putea intra in Primarie sa lucrez. Eu cred ca dupa 5 iunie orasul acesta are nevoie de un primar care poate sa isi exercite mandatul suta la suta si sa isi depuna timpul si energia in slujba cetatenilor. Deci in cazul in care, dupa raspunsul de la Procuratura si eventual si de la Tribunal, in cazul in care la sfarsitul saptamanii viitoare voi fi in situatia in care nu-mi voi putea exercita mandatul in urmatoarele 60 de zile, atunci nu-mi voi depune candidatura”, a mentionat Antal Arpad.

Procurorii DNA au dispus vinerea trecuta prelungirea controlului judiciar fata de primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, care este cercetat intr-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii orasului printr-un credit de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

El este acuzat de utilizare in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, insa el se declara nevinovat. Procurorii au dispus, de asemenea, interdictia de a parasi tara si de a intra in contact cu angajatii Primariei si ai BERD.
Adauga un comentariu