National

UDMR isi anunta public solidaritatea cu primarul din Sfantu Gheorghe

Publicat: 17 feb. 2016
1

UDMR se declara solidara cu primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Árpád, dus, miercuri, la audieri la Bucuresti, in urma perchezitiilor care au avut loc la locuinta si biroul acestuia, intr-un caz care vizeaza un contract incheiat intre municipalitate si BERD.

”Uniunea a aflat cu stupoare despre faptul ca DNA a efectuat perchezitii la sediul Primariei municipiului Sfantu Gheorghe, respectiv la domiciliul primarului Antal Árpád, vizand un contract finantat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in cazul caruia institutia de finantare a remis un document prin care se stabileste indeplinirea tuturor criteriilor de reglementare, respectiv legalitatea tuturor aspectelor. Consideram ca, intr-un stat de drept, este cel putin de asteptat ca, in astfel de cazuri, in spatiul public sa nu apara diferite ipoteze prezentate drept realitati confirmate. O asemenea practica incalca principiile de baza ale democratiei”, se arata intr-un comunicat de presa al UDMR.

Citeste si Judecator retinut de DNA pentru o spaga colosala

UDMR isi exprima, totodata, ”increderea deplina ca audierile ce vor avea loc pe parcursul acestei zile vor clarifica, cu siguranta, acuzatiile aduse si vor dovedi ca acestea sunt nefondate”.

Inainte de a fi dus la audieri, Antal Arpad a postat un mesaj pe o pagina de socializare, sustinand ca „autoritatile romane nu inteleg contractul, deoarece a fost intocmit in baza unor proceduri foarte moderne, folosite de catre BERD si Banca Mondiala„.

„Nu l-a inteles (contractul – n.r.) Curtea de Conturi si, din aceasta cauza, m-a denuntat la DNA. BERD a spus in timpul anchetei Curtii de Conturi ca totul s-a facut conform regulamentului. Institutiile financiare internationale pot face, in baza legilor, achizitii publice in Romania, pentru ca ele functioneaza ca un stat. Institutia care a dat banii spune ca totul este in ordine, totul s-a facut conform regulamentului. Mai mult, noi nu putem sa achitam niciun cent pana cand BERD nu da aviz, insa autoritatile romane nu inteleg acest lucru”, a scris Antal.

Miercuri, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Sfantu Gheorghe, vizat de ancheta fiind primarul orasului. Surse judiciare declarau ca procurorii au descins la Primaria Sfantu Gheorghe in cadrul unei anchete ce vizeaza fapte de coruptie, prejudiciul ridicandu-se la un milion de euro.

Citeste si Steagul negru de doliu pe Primaria Sfantu Gheorghe de ziua Unirii Principatelor Romane

Oficial, DNA a anuntat intr-un comunicat de presa ca „sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Covasna si Brasov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”.

Cercetarile se fac intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie comise in perioada 2010-2014, se arata in comunicatul DNA.

Dupa perchezitii, primarul Antal a fost dus la audieri, iar surse locale au declarat ca audierile vor avea loc la sediul DNA Bucuresti.

La randul sau, primarul Antal Arpad declara ca procurorii anticoruptie au descins, miercuri dimineata, la locuinta sa, spunand ca in acest caz este vorba despre un denunt al Curtii de Conturi legat de un contract incheiat intre municipalitate si BERD, privind lucrari de infrastructura. El afirma ca acel contract a mai fost verificat in urma cu doi ani de Curtea de Conturi.

Citeste si GUVERNUL TEHNOCRAT, cretinatate fara margini. IMNUL NATIONAL este INTERZIS in competitiile interne

Antal spunea ca, in cazul in care cei care investigheaza cazul sunt interesati de aflarea adevarului, el asteapta „calm si linistit” finalizarea anchetei si a afirmat ca, probabil, va fi dus pentru audieri la Bucuresti.

Adauga un comentariu