National

Udrea, in Parlament: Investitiile in Delta trebuie continuate, Guvernul sa recupereze hoteluri

Publicat: 19 sept. 2012
1

Elena Udrea a cerut, in Parlament, continuarea investitiilor initiate de PDL in infrastructura din Delta Dunarii, mentionand ca Guvernul Ponta trebuie sa recupereze mai multe hoteluri privatizate „pe nimic” de Guvernul Nastase „catre Sorin Ovidiu Vantu si fratii Micula”, informeaza rtv.net.

Cererea face parte dintr-o declaratie politica a Elenei Udrea, care „vine imediat dupa ce liderii USL s-au reunit in Delta pentru a-si imparti colegiile parlamentare”.

In opinia fostului ministru, venirea la guvernare a USL „a produs o oprire aproape totala a proceselor de investitii in infrastructura turistica si de transport din zona”.

„Aceasta stare de fapt a afectat foarte mult programele MDRT derulate in Delta Dunarii. Practic, toate au fost oprite. Asta in conditiile in care, anul trecut, s-au reabilitat si construit aproape 100 de kilometri de drum asfaltat, s-au realizat mai multe miniporturi si porturi si s-au pus bazele unor circuite turistice, unul dintre cele mai importante fiind Triunghiul Manastirilor. Anul acesta nu a mai adus insa nimic bun pentru locuitorii Deltei, desi ar fi trebuit incheiate mai multe lucrari si definitivata implementarea strategiei Dunarii. Aceasta stare nefericita de fapt este, fara indoiala, rezultatul incapacitatii noii conduceri a MDRT de a intelege nevoile turismului romanesc in general si ale Deltei Dunarii in particular”, sustine fostul ministru, citat in comunicat.

Elena Udrea a facut apel la liderii USL sa acorde mai multa atentie acestei zone: „Avand in vedere ca anul acesta s-au taiat la rectificarea bugetara fonduri necesare dezvoltarii turismului si s-au blocat unele investitii importante sau sume pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene din Strategia Dunarii, ar fi bine ca sefii puterii sa fie mai atenti si mai responsabili pe viitor. Asteptarea mea cea mare este de la presedintele PNL, Crin Antonescu, el insusi venind din Tulcea”.

Fostul ministru a mai atras atentia asupra faptului ca, dupa venirea Guvernului Ponta, nu s-a mai facut nimic pentru corectarea unor greseli din trecut comise in special de guvernarile PSD: „Eu cred ca, in Delta, trebuie recuperate mai multe hoteluri si unitati de cazare care au fost privatizate pe nimic in timpul guvernarii Nastase catre Sorin Ovidiu Vantu si fratii Micula. Complexul Turistic Rosu sau Hotelul Delta din Sulina sunt doar doua exemple concludente in acest sens. In timpul mandatului meu, s-a analizat intens care sunt posibilitatile exproprierii acestora si intoarcerii lor in circuitul turistic. Este un lucru care ar trebui sa fie continuat si de noul Guvern, putand fi dovada unei schimbari de optica fata de turism si, in cele din urma, chiar fata de avutul national”.
Comentarii
Adauga un comentariu