National

Udrea: PMP va vota motiunea de cenzura depusa de ACL

Publicat: 15 sept. 2014

Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, ca formatiunea sa va vota motiunea de cenzura depusa de ACL, desi parlamentarilor PMP nu le-a fost solicitata semnatura de sustinere, ea adaugand: „Nu avem orgoliile acestea cu cine e primul”.

„Vom vota, sigur ca da. Nu avem orgoliile acestea, cu cine e primul”, a spus Udrea.

Citeste si Ponta: Depunerea unei motiuni este un act democratic. Este nedemocratic ceea ce face

Intrebata cum vede faptul ca parlamentarii PMP nu au fost solicitati sa semneze motiunea de cenzura a ACL si daca acest gest nu reprezinta o forma de excludere, Udrea a precizat ca, in acest moment, competitia electorala pentru Presedintie ii face pe unii sa slabeasca opozitia.’

„Pentru ca o actiune de opozitie sa fie puternica, ea trebuie sustinuta de toti cei care se declara azi in opozitie”, a subliniat Udrea.

Ea a mentionat ca, de regula, initiativele de contestare a Guvernului care vin din partea celor din ACL se refera la actiuni ale Guvernului care afecteaza direct interesul politic si electoral al ACL.

„De exemplu, atacarea Ordonantei cu migratia primarilor s-a facut pentru ca aceasta afecta direct cele doua partide (PDL si PNL, n.r.) pentru ca foarte multi primari deja sunt cu arme si bagaje la PSD”, a spus Udrea.

Citeste si MOTIUNE DE CENZURA impotriva Guvernului Ponta pentru legea traseismului politic

ACL depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, acuzand ca, prin promovarea unor acte normative, se urmareste fraudarea alegerilor prezidentiale. Anuntul a fost facut, vineri, de catre presedintele PNL, Klaus Iohannis, care a spus ca documentul a fost depus la Parlament. Iohannis a precizat ca motiunea de cenzura este semnata de 171 de parlamentari. Klaus Iohannis a precizat ca motiunea de cenzura este cel mai puternic instrument la indemana opozitiei si poate fi folosit „relativ rar”.

Motiunea de cenzura se intituleaza ”Victor Ponta pune in pericol statul de drept! Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD!”. Documentul cuprinde 12 pagini.

Conform articolului 113 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Citeste si Zgonea, despre motiunea de cenzura: Cum sa ma tem la ce majoritate am?

Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.loading...

Adauga un comentariu