Stiri Turism

Udrea: Turistii cazati la negru au facut ca statiunile sa fie foarte aglomerate de sarbatori

Publicat: 06 ian. 2012
9

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri ca daca datele oficiale arata un grad de ocupare a hotelurilor de 83% in perioada sarbatorilor de iarna, turistii cazati la negru in pensiuni au facut ca statiunile sa fie mult mai aglomerate in realitate.

„Gradul de ocupare in principalele statiuni montane romanesti, in perioada sarbatorilor de iarna (24 decembrie 2011- 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, varful fiind atins de Revelion, cand gradul de ocupare a fost de aproximativ 95%, potrivit datelor asociatiilor profesionale din turism transmise Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT)”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

De asemenea, traficul auto inregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de masini, potrivit datelor Inspectoratului General al Politiei Romane, citate de MDRT.

„Am avut o perioada a sarbatorilor foarte buna pentru turism, in ciuda vremii si a zapezii care s-a lasat asteptata. Un grad de ocupare de 95% de Revelion si o medie pentru toata perioada sarbatorilor de 83% sunt cifre foarte bune, daca tinem cont ca vorbim doar despre structurile clasificate si ca in pensiunile agroturistice sunt cazati cei mai multi turisti la negru, pe care operatorii nu-i declara oficial”.

„Daca cifrele declarate sunt atat de mari, va dati seama ce aglomerate au fost, in realitate, statiunile in aceste zile!”, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Cel mai mare grad de ocupare in perioada sarbatorilor, in jur de 92%, a fost inregistrat in Bucovina, unde sunt clasificate 243 de structuri de cazare certificate cu 6.781 de locuri, potrivit datelor ministerului.

Un grad de ocupare de aproximativ 90% a fost inregistrat in statiunile de pe Valea Prahovei (judetele Brasov si Prahova), unde exista 1.149 de structuri de cazare clasificate cu 32.445 de locuri de cazare.

In judetul Hunedoara gradul de ocupare a fost de aproape 80% pentru 157 de structuri de cazare clasificate, cu 4.668 de locuri. In judetul Maramures a fost inregistrat un grad de ocupare de peste 70%.
Adauga un comentariu