National

Udrea, uimita de ce a spus Iohannis: Ma mir ca nu-i este rusine

Publicat: 07 iun. 2016
1

Deputata Elena Udrea se declara uimita de prima reactie a presedintelui Klaus Iohannis dupa alegerile locale din 5 iunie si ii transmite ca „ar trebui sa vorbeasca si mai putin decat vorbeste in general”.

„Eu ma mir ca d-lui Iohannis nu-i este rusine, avand in vedere pozitia fata de ce s-a intamplat in aceste alegeri. Sa atace si sa ii critice pe cei care au candidat avand dosare pe rol, avand in vedere ca dansul a fost in alegeri pentru prezidentiale avand un dosar de incompatibiliate pe rol, care s-a amanat la ICCJ pana a ajuns presedinte si apoi s-a inchis. Iar referitor la increderea pe care o are in Justitie, am vazut atunci cand a cerut stramutarea judecarii unei cauze la o instanta unde spera sa aiba castig de cauza intr-o cale extraordinara. Ar trebui sa vorbeasca si mai putin decat vorbeste in general si daca nu ar vorbi deloc nu cred ca ar suferi nimeni cel putin atunci cand este vorba de justitie si politica in Romania”, a declarat Elena Udrea, in emisiune TV, intrebata cum comenteaza declaratia presedintelui Iohannis, dupa scrutinul electoral din 5 iunie.

Totodata, Elena Udrea a explicat si de ce PSD a obtinut victoria in alegerile locale: pe de-o parte hartuirea DNA a candidatilor cu mari sanse de a recastiga mandatele de primari, „oameni care au facut ceva in comunitatilor lor ca dovada ca au fost votati”, precum si „dezastrul aceste guvernari tehnocrate a d-lui Iohannis care a facut electoratul si cetatenii sa fie pusi in fata unei analize comparative: Guvernul Ponta vs acest guvern dezastruos, nu ca Guvernul Ponta a fost genial, dar comparativ cu acest guvern evident ca oamenii au dat un vot de increderer PSD-ului”.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca a fost intrebat in vizita de la Luxemburg cum au fost alese persoane cu probleme penale.

„Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale si, din pacate, trebuie sa recunosc ca si aici am fost intrebat de ce este posibil in Romania sa fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat ca procesul de combatere a coruptiei in Romania este un proces dureros care este in curs. Suntem, inca, foarte departe de momentul in care toata lumea intelege de ce este important sa avem o clasa politica curata si in continuare cred ca asta este o obligatie de-a mea sa insist pe importanta schimbarii clasei politice. Ori, la modul sa o luam pe asta si sa scoatem alta din sertar nu se poate asa ceva, ci sa insist pe curatenia clasei politice”, a afirmat presedintele Iohannis.

Adauga un comentariu