News Flash:

UE vine in Romania

24 Septembrie 2008
927 Vizualizari | 0 Comentarii
• Uniunea Europeana (UE) deruleaza in Romania o campanie de informare sub sloganul "Cetatenia Europeana... nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!", sub forma unei caravane care va vizita 40 de orase, in perioada 24 septembrie - 4 octombrie 2008

Uniunea Europeana (UE) deruleaza in Romania o campanie de informare sub sloganul "Cetatenia Europeana... nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!", sub forma unei caravane care va vizita 40 de orase, in perioada 24 septembrie - 4 octombrie 2008. Lansarea noii campanii de informare a cetatenilor Uniunii Europene (UE) asupra drepturilor lor a fost anuntata de Comisia Europeana, ieri, intr-o conferinta de presa. Campania are ca obiectiv constientizarea cetatenilor UE in legatura cu drepturile pe care le au, asa cum rezulta prin definitiile incluse in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Jacques Barrot, vicepresedinte al Comisiei Europene, a precizat ca experientele pozitive din 2004 si 2005 au determinat Comisia sa relanseze proiectul cu scopul de a incuraja cetatenii UE sa isi cunoasca mai bine drepturile. Potrivit acestuia, scopul campaniei este, in ultima instanta, sa consolideze protejarea, promovarea si respectarea drepturilor cetatenilor. Campania va fi sustinuta printr-o serie de evenimente, lansate simultan in cate patru oraae din tara in perioada de derulare a campaniei, caravana debutand, pe 24 septembrie, la Bucuresti, Drobeta Turnu-Severin, Calarasi si Constanta. "Suntem incantati de lansarea acestei campanii sub forma unei caravane in Romania, proiectul vine dupa alte sapte caravane organizate in 2004 si 2005 in diferite state membre UE", a spus Nicolas Genevay, reprezentant al Directiei Generale de Justitie, Libertate si Securitate a CE.

Genevay a precizat ca aceasta campanie are ca obiectiv informarea publicului tinta cu privire la drepturile fundamentale ale cetatenilor, ceea ce va influenta pozitiv justitia, libertatea si securitatea la nivelul Uniunii Europene. Raluca Huluban, reprezentant al Biroului de Informare al Parlamentului European (PE), a spus ca, din punctul de vedere al PE, dreptul cel mai important pe care cetatenii romani trebuie sa-l cunoasca pentru a-l asuma si exercita este cel de a vota la alegerile europene si de a afla ce le aduce un astfel de vot. Caravana va fi structurata pe patru fronturi de lucru si va avea doua componente principale: una de informare si mediatizare prin brosuri si pliante cu scopul de a anunta si promova standul de informare si una de animatie care va cuprinde standul propriu-zis, un montaj video despre conceptul de cetatenie europeana, o cronica radio si un set de chestionare pe care vizitatorii vor fi solicitati sa le completeze. Actiunile de informare vor fi interactive, implicarea participantilor fiind stimulata prin concursuri cu premii. Parcursul caravanei poate fi urmarit si on-line, pe site-ul www.eurocetatenie.eu.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4040 (s) | 25 queries | Mysql time :0.290101 (s)