Sport

UEFA pregătește noul format al Ligii Campionilor. Mai multe meciuri pentru fiecare echipă

Publicat: 18 ian. 2020

UEFA pregătește o veritabilă revoluție în Liga Campionilor începând cu sezonul 2024-2025. Echipele care ajung în finală vor fi nevoite să dispute 17 meciuri pe parcursul competiției, spre deosebire de 13 acum, potrivit jurnaliștilor de la As. Forul continental ia în calcul două variante pentru a mări numărul de meciuri din Ligă. Prima este reintroducerea celei de-a doua faze a grupelor, care a mai fost prezentă în Ligă între 1999 și 2003 și care ar lua locul, în acest caz, optimilor de finală. Formațiile ar juca astfel șase meciuri în loc de două și s-ar califica ulterior în sferturile de finală.

A doua variantă studiată de UEFA

A doua variantă studiată de UEFA este ca faza grupelor să cuprindă șase serii de șase echipe, în loc de opt a câte patru echipe, precum în prezent. Fiecare echipă ar juca zece meciuri în grupe, față de șase acum, iar competiția ar continua, ca și acum, cu optimile de finală. Mărirea numărului de meciuri din Liga Campionilor ar afecta din plin calendarul competițiilor interne. Competiții precum Cupa Ligii Angliei ar putea avea loc în viitor fără participarea echipelor calificate în cupele europene.
UEFA caută soluții pentru schimbarea formatului pentru a opri proiectul unei Superligi Europene paralele cu competițiile forului continental, studiat de granzii Europei.loading...

Adauga un comentariu