Eveniment-Social

UFD se considera singura formatiune politica capabila sa il elimine pe Simirad

Publicat: 16 ian. 2000
Editia PDF
11 Oct. 2019

La prima conferinta de presa organizata in acest an, Uniunea Fortelor de Dreapta a lansat un atac dur la adresa primarului Constantin Simirad. Inca de la inceput, avocatul Nicolae Volovat a respins acuzatiile de plagiat in legatura cu mesajul pentru Moldova, emise de Partidul Moldovenilor si a contraatacat : „imoldoveniix au unele deficiente de memorie, pentru ca UFD a lansat programul de dezvoltare a Moldovei inainte de infiintarea Partidului Moldovenilor „. Reprezentantii acestei formatiuni au facut apoi o scurta prezentare a filialei judetene.

In Iasi, UFD numara 3.500 de membri si 60 de organizatii locale, toate cele patru orase ale judetului fiind bine reprezentate. In sondaje, mai mult de 12% din locuitorii judetului si-ar fi exprimat dorinta de a-i vota. Pornind de la aceste premise, Tiberiu Brailean, membru in Consiliul National al UFD, considera ca a sosit vremea schimbarii. Mai mult, el declara ca „ne e frica de un al treilea mandat succesiv pentru Simirad. Acest mandat este un pericol pentru Iasi si chiar pentru primarul insusi”.

Din acest motiv, dandu-si seama ca reprezinta singurul partid capabil de a-l indeparta pe Simirad, caci celelalte „fie s-au resemnat, fie au afisat o neputinta penibila”, UFD se pregateste de lupta. Brailean si-a facut bine temele. Rechizitoriul sau e virulent. Simirad e acuzat de ineficienta, risipa si spirit etatist. Lipsa proiectelor vizand administratia locala, neglijarea institutiilor de cultura si a copiilor institutionalizati, neimplicarea in programele finantate de UE au facut ca Iasul sa-si piarda statutul de capitala a Moldovei.

Initiativele primarului – statui, ateneuri, taxe nejustificate – sunt considerate paguboase. Brailean vine si cu propuneri menite a relansa situatia critica a judetului. Se vorbeste de privatizarea partiala a serviciilor publice, de o noua metoda contractuala care sa vizeze relatia primarie – institutiile din sistem, de infiintarea functiei de city-manager iar toate acestea nu pot fi realizate decat de membrii UFD, „tineri, dinamici, profesionisti”, dupa cum ii caracterizeaza Brailean.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit