International

Uganda cere inlocuirea prezervativelor. Motivul este incredibil

Publicat: 23 sept. 2014
1

Prezervativele disponibile pe piata sunt prea mici pentru organele sexuale ale multor barbati din Uganda, au declarat cativa deputati din acest stat african la intoarcerea dintr-un turneu prin tara, considerand ca o astfel de problema de talie favorizeaza propagarea SIDA, informeaza AFP.

In timpul acelui turneu desfasurat in special in regiunile atinse de epidemie, membrii comisiei parlamentare contra SIDA si HIV au dezvaluit pentru postul de televiziune NTV-Uganda ca au primit numeroase plangeri din partea ugandezilor in legatura cu talia unica a prezervativelor, aparent neadaptata la morfologia acestora.

Citeste si INFIORATOR. Si-a INGHITIT fratele geaman. Ramai socat cand vezi cum s-a nascut acest

In anumite regiuni, “s-a dovedit ca barbatii au organe sexuale mai mari si, deci, ar trebui sa li se furnizeze prezervative mai mari”, a declarat deputatul Tom Aza, membru in acea comisie. “Atunci cand trec la actiune, in timpul unui act sexual, evident ca, din cauza presiunii, prezervativul se rupe”, a adaugat el.

Colegul sau Merard Bitekyerezo a spus ca “anumiti tineri s-au plans de faptul ca prezervativele care le-au fost date sunt prea scurte, iar organele lor sexuale nu pot sa intre in ele”.

Sarah Netalisile, membra in aceeasi comisie, s-a declarat ingrijorata de aceasta problema de talie, considerand ca aceasta “ii va expune pe tineri si pe toate persoanele care folosesc prezervative la riscul de a contracta HIV si SIDA”.

Citeste si Ei sunt cei mai NEFERICITI copii din LUME!

NTV-Uganda a raportat faptul ca deputatii ugandezi urmeaza sa solicite producatorilor si distribuitorilor sa furnizeze populatiei locale mai multe prezervative si de o talie mai mare.

In 2006, un studiu realizat de Consiliul indian de cercetari medicale a ajuns la o concluzie contrara, potrivit careia 60% dintre barbatii indieni au un penis cu 2,4 centimetri mai mic decat talia medie a prezervativelor distribuite de marile marci in India si pentru 30% dintre ei aceasta diferenta este de 5 centimetri.

In urma unui program reusit de sensibilizare a populatiei, care promoveaza folosirea prezervativului, rata de prevalenta a HIV in Uganda a scazut de la 18% in 1992 la 6,4% in 2005, facand din aceasta tara unul dintre cei mai buni “elevi” africani in materie de lupta contra virusului.

Citeste si Tara in care au fost interzise fustele mini. Vezi ce patesc femeile care incalca legea

Insa aceasta rata a reinceput sa creasca, stabilizandu-se la 7,3% in 2011, potrivit cifrelor oficiale. Aproximativ 80.000 de persoane mor din cauza SIDA in fiecare an in Uganda.
Adauga un comentariu