Diverse

Uimitor: Printul Harry si Meghan Markle nu sunt tutorii legali ai fiului lor. Iata cine este!

Publicat: 14 mai 2019
6

Ducii de Sussex nu sunt tutorii legali ai lui Archie, asa cum nici Ducii de Cambridge, William si Kate, care au deja trei copii, Printii George si Louis si Printesa Charlotte, nu se bucura de acest privilegiu. 

Se pare ca exista o regula care stipuleaza faptul ca, din punct de vedere tehnic, suveranul sau suverana aflata la guvernare detine custodia asupra oricarei progenituri regale, in cazul de fata, Regina Elisabeta a II-a. „Aceasta situatie dateaza de pe vremea Regelui George (care a domnit la inceputul anilor 1700), iar legea nu s-a schimbat de atunci. El a facut acest lucru deoarece avea o relatie deficitara cu fiul sau, viitorul Rege George al II-lea, si astfel a aparut aceasta lege, care a facut din Rege tutorele nepotilor sai”, a explicat expertul regal Marlene Koenig. 

Dar ce vor face acestia daca isi doresc sa il duca pe micut intr-o vacanta? Conform unei legi ciudate, desi ei sunt parintii biologici ai lui Archie si, in orice alta familie ar avea si rolul de tutori legali, iata ca pentru membrii familiei regale britanice Regina Elisabeta a II-a este cea care „dicteaza” in casa! 

Vezi si: Meghan Markle a sarbatorit ''Ziua Mamei'' pentru prima data! Vezi noua imagine postata cu bebelusul -FOTO

Regina Elisabeta a II-a ia deciziile cu privire la orice lucru intreprind nepotii ei. In cazul lui Harry si William, pe vremea cand erau minori, lucrurile erau asemanatoare. Koening a explicat ca Charles si Diana ii cereau permisiunea Suveranei atunci cand plecau din tara cu cei mici. Desi ei erau parintii biologici ai celor doi, tot Regina avea ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste cresterea si deplasarea celor doi printi pe alte meleaguri. 

Bizar este ca legea nu s-a schimbat de atunci si nici nu a fost abrogata, desi au trecut mai bine de 300 de ani. Totusi, expertul regal a adaugat ca desi legea este inca in vigoare, in prezent reprezinta numai „o formalitate si nimic mai mult”. Totusi, atunci cand Printul Charles va deveni rege, va prelua si custodia copiilor din familie.
Adauga un comentariu