Magazin

Uita de vinul alb, rosu sau rosé. Acum a aparut vinul…ALBASTRU – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 iun. 2016

Toata lumea stie ca vinul rosu se serveste cu carne rosie si vinul alb cu carne alba si vinul rosé, in functie de categoria din care face parte (sec, demisec, cu arome fructate sau sampanie), poate fi servit la salate, paste, orez, fructe de mare, branzeturi Camembert sau Brie, ansoa, masline, usturoi, homar, ton, carne de porumbel sau fazan. Ceea ce putini stiu este ca pe piata a aparut deja vinul albastru, insa nimeni nu s-a gandit pana acum cu ce alimente poate fi servit.

Vezi si Un colectionar chinez a platit 170 de milioane de dolari pentru un tablou. Istoria fabuloasa a unui fost taximetrist care a ajuns miliardar

Vinul albastru este produs de Gik, o firma startup din Spania, in colaborare cu Universitatea din Tara Bascilor si echipa de cercetare Azti Tecnecalia. Vinul albastru a fost produs din struguri albi si rosii, culesi de la diferite podgorii din Spania. Culoarea vine de la un pigment care se regaseste in pielita boabelor de strugurilor si un colorant special. Acest tip de vin urmeaza sa fie comercializat in mai multe tari din Europa, la pretul de opt lire bucata.

Tags:
Adauga un comentariu