Conserve

Uitati de metoda vinetelor congelate pentru iarna, care isi pierd proprietatile si gustul si incercati Vinete la borcan pentru iarna!

Publicat: 24 sept. 2019

O sa fiti incantati de cat de bine se pastreaza si cat de gustoase vor fi! 

Ingrediente pentru Vinete la borcan pentru iarna

  • 5 kg vinete
  • 1 lingura sare mare
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui, calitativ

Mod de preparare Vinete la borcan pentru iarna:

Coacem vinetele pe flacara, gratar, sau la cuptor, dupa cum obisnuieste fiecare, dar urmarim sa fie bine coapte. Le asezam, apoi, intr-o tava, presaram sare peste ele si le acoperim cu o folie alimentara, sau cu o alta tava si le lasam asa 15 minute, dupa care le curatam rapid sub jet de apa rece.

Se vor curata foarte bine si repede, dupa ce s-au odihnit asa, presarate cu sare. Punem vinetele curatate intr-o sita si le lasam sa se scurga bine de tot. Dupa ce se scurg, le tocam ca pentru salata si le amestecam cu sare si o lingura de ulei.

Spalam borcanele, le scurgem de apa si le sterilizam in cuptorul aprins, pentru 10 minute, apoi le lasam sa se tempereze usor si le umplem cu vinete, presandu-le bine cu o spatula, sa nu se creeze goluri de aer. Umplem borcanele pana la filet, apoi adaugam la fiecare cate o lingura de ulei.

Uleiul va crea o bariera care va proteja vinetele pe parcursul pastrarii. Infiletam capacele bine spalate si sterse si dam borcanele la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade. Dupa stingerea focului, lasam borcanele in cuptor, sa se raceasca lent, apoi le trecem in camara.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit