Local

Uitați-vă la ea! A omorât un uliu protejat de lege și s-a lăudat pe Facebook! Ce merită această femeie din Iași?

Publicat: 27 mai 2022
Uliul mort și femeia care îl ține în mână
Doi ieșeni din comuna Țuțora au devenit subiect de discuție între iubitorii de animale după ce au postat pe Facebook o poză cu un uliu mort

Doi ieșeni au devenit virali pe Facebook, după ce au postat o poză cu un uliu mort! Iorgu Petrescu și soția sa, din comuna Țuțora, Iași, s-au lăudat într-o postare că au ucis un uliu, care le-a omorât câteva păsări. Iubitorii de animale și câteva asociații au cerut ca cei doi pensionari din Iași să plătească pentru ceea ce au făcut

Iorgu Popescu și soția sa, doi pensionari din comuna Țuțora, Iași au devenit subiect de discuție între iubitorii de animale, după ce au făcut o postare pe Facebook. Ieșeanul a publicat o poză cu soția sa care ținea un uliu mort în mână, la descrierea căreia era un mesaj sfâșietor. Postarea a avut sute de distribuirii și mii de reacții, printre iubitorii de animale și nu numai.

„El e vinovat pentru răpirea a trei bucăți de pui din bătătură. Cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, căzură în capcană! A fost prins de a mea soțioară”, a fost mesajul postat pe Facebook de către Iorgu Petrescu.

Din spusele comunității cei doi au vrut să facă un bine lor, dar și vecinilor, care și ei ar fi fost atacați de această înaripată.

„Am auzit și eu despre acest caz. Este vorba despre o familie de pensionari din comuna Țuțora. Din ce am înțeles eu, le-au fost atacate păsările de acel uliu, de mai multe ori. Le-ar fi omorât câțiva pui și probabil au vrut să se răzbune. Cu siguranță nu știau că este protejat de lege. Nu trebuiau să facă asta și nici să posteze pe rețelele de socializare. Ei probabil au crezut că au făcut un bine atât pentru ei, cât și pentru vecini și s-au lăudat pe Facebook și uite unde s-a ajuns”, a declarat Cristinel Albu, primar comuna Țuțora, Iași.

Postarea bătrânilor Iași, cu uliul omorât le-a adus poliția la ușă

Vecinii celor doi bătrâni, care îi apără, au precizat că aceștia nu știau că pasărea face parte dintr-o specie protejată de lege. În urma postării devenite virale, Poliția Animalelor Iași a început verificările în acest caz. Trebuie precizat faptul că dacă se va stabili că a fost  vorba despre braconaj conform Codului Penal, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.

„Urmare a imaginilor postate pe o pagină a unei rețele de socializare, precizăm faptul că polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Iași efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Uliul este o pasăre protejată de lege

Uliul, specie protejată de lege, este numele unui gen de păsări răpitoare de zi din familia Accipitridae, mari și puternice, care atacă păsări și mamifere mici. Acesta are un cioc puternic, cu marginile tăioase ca lamele unui foarfece; ciocul este adaptat pentru sfâșiat prada. Corpul subțire, aripile și coada lungi, arată că este o bună zburătoare. Picioarele puternice se termină cu patru degete (trei îndreptate înainte și unul înapoi), cu ghearele lungi, ascuțite și încovoiate.

Are vedere foarte bună, putând distinge de la mari înălțimi prada: păsări, șoareci, iepuri, insecte. Se aruncă asupra prăzii, o apucă cu ghearele, o sfâșie cu ciocul și o înghite nemestecată; uliul este o pasăre răpitoare de zi. Hrănindu-se cu carne, pipota sa este mai puțin dezvoltată decât a altor păsări care se hrănesc cu grăunțe.
Comentarii
 • La ce fata are cotoroanta, nu e de mirare ca omoara tot ce misca, tot ce zboara in cazul ei. Cativa ani de puscarie nu i-ar face rau, poate ca acolo ar invata sa respecte si dreptul la viata al celorlalte specii. Ea, puiii de gaina pentru ce ii creste? Nu sa ii omoare si sa se indoape cu ei? Sau numai ea are dreptul la crapat? Mare jeg, si cand te gandesti ca e plina lumea ca de-al de ea….

 • Din păcate, romanii care umplu bisericile pentru a pupa niște moaște, se cred singurele ființe create de Dumnezeu care merita sa trăiască, restul formelor de viata, fiind doar niște ” dobitoace” menite sa le umple burțile. Pentru asta, deși în Biblie scrie clar sa nu se mănânce carne de porc, în postul Craciunului exista un ignat, un care porcul este ucis barbar. Tot asa și când vine vorba de Paște. Iisus a spus ca nu are nevoie de vărsare de sânge, vinul rosu fiind sângele lui și pâinea fiind trupul lui. Ce fac romanii noștri? Sacrifica miei în numele cui? Al diavolului, desigur. Mielul este simbolul celui care îl urmărește și îl slujește oe Iisus. Dar canalia de romanii, pentru plăcerea burții lui spurcate, dintr-o minte bolnava, demonica, îl ucide chiar de Paște, pe simbolul blândeții și al supușilor lui Iisus. Și asta, cu acordul preoților ortodocși!! Sa nu ca mire războiul din Ucraina, ortodox contra ortodox, pt ca a venit și pentru voi ziua judecății. Prea sunteți pacatosi

 • In capcana te a prins pe tine acum cativa ani Iorgule a ta sotioara !
  Acum doar te bucuri ca nu esti singurul 🤣

 • Gata, i-am prins, am rezolvat problema infracționalității în țară ! Uite unde se ascundeau infractorii periculoși, braconierii fără scrupule, vânătorii de trofee, să-i băgăm la pușcărie! De acum suntem în siguranță, poliția animalelor și-a făcut planul, își merită salariile, totul e minunat.

 • Si eu as fi facut la fel! Mergeti la tara si vedeti cum se cresc puii si cata munca depui pana se fac mari.Asociatiile de protectie a animalelor trebuiesc desfiintae imediat! Cei mai mari mancai de carne sunt membrii acestor asociatii.In abatoare se sacrifica milioane de animale! Au ajuns marile pasari distrugatoare de recolte gen graurii sau ciorile PROTEJATE DE LEGE !!! Care lege?A cui lege? A nesimtitilor de guvernanti si a membrilor asociatiilor ce primesc bani buni din strainatate sa ne vada cat mai saraci!

 • Ce tare e asta de la primul comentariu: „La ce fata are cotoroanta, nu e de mirare ca omoara tot ce misca,” :))

 • Pentru corina—-puiul de găină nu are dreptul la viață—–? de ce să nu fie și el protejat de lege—–

 • Din păcate e plina lumea si cu cei care comentează precum prima persoană.
  Întrucât nu traim intr-o arie protejată (rezervație naturală) , uliul trebuia sa fie sub urmarirea Protectiei Animalelor, sa aiba cip de monitorizare, iar oamenii din zona avertizati de existența lui respectiv sa li se plateasca daunele (trebuie sa manance si uliul ceva); cum astea nu s-au întâmplat, statutul uliului este cumva similar cu al ursilor care coboară in orase, doamna neavand permis portarmă, s-a descurcat cum a putut.

 • Corina da esti proasta rau. „Crapat”. Crapa tu. Amenda, reeducare. Tu daca traversezi strada aiurea nu vrei sa faci putina puscarie?

 • Corina da esti proasta rau. „Crapat”. Crapa tu. Amenda, reeducare. Tu daca traversezi strada aiurea nu vrei sa faci putina puscarie?

 • Anonimule, si puii de gaina au dreptul la viata ca orice alta fiinta de pe pamant. Am spus ca jegul ala uman creste puii de gaina ca sa ii omoare si sa se indoape cu ei, nu am spus ca asta ar fi si firesc. Dar ce stii tu? Si intre a traversa strada aiurea, lucru care se poate intampla din neatentie si a omori un animal cu buna stiinta, e o mare diferenta, dar tu nu ai de unde sa stii din astea….

 • Pentru Tu, hai sictir mârlane. Dreptul la opinie îl are toată lumea, dar tu întreci bunul simt. Scârbele alea doua care au ucis uliul, trebuie sa ajungă la pușcărie. Iar pasarîle de curte se țin în tarc acoperit atâta timp cât știi ca mai exista în zona o pasare de prada uliul, care este o minune de frumusețe, inteligenta și abilitate. Rahatii aia doi au trăit degeaba dacă nu știu, nu-i duce mintea sau nu au constiinta ca trebuie sa respecte și sa apere alte forme de viata. Eu locuiesc intr-o așezare de munte și am găini doar pentru oua. Zona în care locuiesc este străbătută zilnic de ulii care își cauta hrana. Sunt superbi. Toți ne ținem găinile în țarcuri mari acoperite. Nu numai uliul este vânătorul găinii. Fii înțelept nenorocitule. Și tu ajungi la 2 metri sub pamant

Adauga un comentariu