Magazin

Uite cele mai ciudate coincidente din istorie! Top zece cele mai bizare lucruri

Publicat: 21 nov. 2018
1

Viata este plina de coincidente, unele minore – insa, ocazional, extraordinare. Exista o lista a 15 dintre cele mai incredibile si extraordinare coincidente.

1. Intr-o zi un reporter de la BBC l-a intrebat pe un trecator daca isi aminteste de legendarul meci de fotbal Everton-Liverpool din 1967. Iar acela i-a raspuns: „Desigur, doar am participat!” Barbatul respectiv era portarul Tommy Lawrence.
2. In 1913 Hitler, Stalin, Trotsky, Tito si Freud locuiau la Viena, la doar doi kilometri departare unul de altul, fiind si clientii fideli ai acelorasi cafenele!

3. O statuie egipteana din perioada Noului Regat (1550 i.e.n. – 1050 i.e.n.), care seamana extrem de mult cu Michael Jackson, regele muzicii pop, decedat in 2009.

4. In timpul vietii sale, sportivul Walter Summerford a fost de trei ori lovit de fulger. Interesant este faptul ca dupa moartea sa, fulgerul i-a lovit si piatra de mormant, despicandu-o in doua jumatati.

5. Pe 14 august 1988 a decedat cunoscutul anteprenor Enzo Ferrari. Fotbalistul Mesut Özil s-a nascut in acelasi an, pe 15 august. El si Enzo seamana ca doua picaturi de apa.

6. Barbatul, caruia i s-a transplantat inima unui sinucigas, s-a casatorit cu vaduva acestuia. La varsta de 69 de ani el s-a sinucis cu un pistol, exact ca si donatorul sau.

7. In 1976 artistul decorator John Richardson a lucrat la filmul „The Omen”, unde a creat scena de decapitare a eroilor intr-un accident rutier. El si asistenta lui Liz Moore au avut aceeasi soarta: ei au suferit un accident rutier intr-o vineri, pe data de 13, langa oraselul Ommen, la kilometrul 66.6 al autostrazii.

8. In 1941 Stalin a trimis o echipa de arheologi in Samarkand ca sa deschida mormantul lui Tamerlan. Acestia au gasit pe o placa urmatoarea inscriptie: „Cel care va incalca legamantul lui Timur va fi pedepsit, iar in toata lumea se vor dezlantui razboaie ingrozitoare.” Arheologii i-au transmis acest mesaj lui Stalin, insa el nu l-a considerat important… Mormantul a fost deschis pe 21 iunie 1941. In urmatoarea zi a inceput razboiul.

9. Un barbat, care murea de cancer, i-a transmis fiului sau un inel, pe care acesta l-a pierdut peste doua saptamani, in timp ce inota intr-un rau. Peste 39 de ani un scafandru i l-a returnat, atunci cand el murea din cauza cancerului…

10. In 1835 pe langa Pamant a trecut cometa Halley, iar peste doua saptamani s-a nascut Mark Twain. In 1909 el a scris: „Am venit pe aceasta lume, fiind insotit de o cometa si o voi parasi tot impreuna cu ea.” Asa s-a si intamplat: Twain a murit pe 21 aprilie 1910, in urmatoarea zi dupa trecerea cometei respective.

Comentarii
  • „despicandu-o in doua jumatati”
    Cea mai tare „coincidenta” era s-o despice in 3 „jumatati”!
    „cunoscutul anteprenor”
    Ce-i ala ANTEPRENOR, „jurnalistule”???

Adauga un comentariu