Magazin

Uite cum poti creste colesterolul bun

Publicat: 23 iul. 2019
Editia PDF
14 Oct. 2019

Nivelul colesterolului din sange reflecta starea de sanatate a intregului organism, incepand cu vasele de sange si terminand cu ficatul sau inima. Acest colesterol bun protejeaza arterele si ne fereste de arteroscleroza. Astfel, valorile mai mari sunt de dorit. Primul pas catre atingerea unui nivel optim al colesterolului bun si catre scaderea colesterolului total este schimbarea obiceiurilor alimentare. Trebuie sa eviti pe cat posibil grasimile de origine animala, consumand cat mai putina carne grasa (porc, vita, oaie), mezeluri sau oua. De asemenea, trebuie sa ai grija sa alegi produsele lactate cu cel mai mic procent de grasime. O alta modalitate de a creste HDL este utilizarea suplimentelor alimentare cu acizi grasi omega-3. Dupa o cura de 3 luni cu aceste suplimente, veti observa, in urma analizelor, o normalizare a valorii totale a colesterolului cu o crestere substantiala a HDL. Pentru a potenta si mai mult efectul acizilor grasi omega-3, trebuie sa iei concomitent si suplimente cu coenzima Q10.

Aceasta boala ar putea fi prevenita cu 8.900 de pasi pe zi

Trebuie sa faci cat mai multa miscare, deoarece s-a dovedit stiintific faptul ca practicarea unei activitati fizice (30 de minute zilnic) ajuta la scaderea in greutate si implicit la cresterea colesterolului bun. Chiar daca a fost dovedit faptul ca un pahar de vin rosu pe zi ajuta la cresterea colesterolului bun, asta nu inseamna ca regula se aplica pentru orice fel de bautura alcoolica sau orice cantitate. Abuzul de alcool afecteaza in mod negativ intregul organism, incepand cu distrugerea ficatului si terminand cu cresterea riscului de boli cardiovasculare. 

Fumatul (atat cel activ, cat si cel pasiv) este un factor de risc pentru depunerea de grasime la nivelul vaselor (ateroscleroza) si deci pentru bolile de inima si vase. Studii recente au aratat faptul ca fumatorii care au reusit sa se lase de fumat au ajuns la scurt timp la valori normale ale colesterolului bun. Si, nu in ultimul rand, in cazul in care, in urma analizelor de sange, se constata valori mari ale colesterolului si trigliceridelor (valori care nu pot fi normalizate doar cu dieta) ar fi bine sa incepi un tratament medicamentos, la sfaturile medicului specialist.

Valorile normale ale profilului lipidic
Pentru a preintampina depunerea grasimilor la nivelul vaselor de sange si a organelor, trebuie avute in vedere urmatoarele tinte: * Colesterolul total nu trebuie sa depaseasca 200 mg/dl * HDL (colesterolul bun) cu cat este mai mare cu atat mai bine. Pentru a va proteja, acesta trebuie sa fie peste 40 mg/dl la barbati si peste 50 mg/dl la femei * LDL (colesterolul rau) nu trebuie sa depaseasca 100 mg/dl. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit