Diete si regimuri

Uleiul de masline, medicament pentru inima

Publicat: 01 aug. 2011
7

Cercetatori de la Centrul National de Sanatate din Bordeaux, Franta, au subliniat inca o data beneficiile uleiului de masline pentru organism. Oamenii de stiinta sustin ca utilizarea permanenta a uleiului de masline in salate si chiar la prajit scade riscul de infarct miocardic si alte afectiuni cardiovasculare cu 41%, potrivit portalului Medinfo.

Uleiul de masline, remediu in 11 afectiuni 

In urma unui studiu care a inclus peste 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie si Franta, cercetatorii francezi au constatat o incidenta ridicata a atacurilor de cord la britanici. 

Oamenii de stiinta explica acest fenomen prin preferinta britanicilor pentru grasimile de origine animala, in timp ce locuitorii tarilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sanatosi, deoarece prefera sa gateasca cu ulei de masline. 

Ingrijirea tenului cu ulei de masline

Uleiul de masline, spun expertii, contine o cantitate mare de grasimi sanatoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sange si pot contribui la scaderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular. In plus, stomacul uman absoarbe mai usor uleiul de masline decat grasimile animale.

Adauga un comentariu