National

Ultima convorbire a pilotului Adrian Iovan: A anuntat ca va cobori la 2.100 m pentru ca nu mai vedea

Publicat: 20 ian. 2014
1

Pilotul Adrian Iovan a avut ultima convorbire cu cei de la Romatsa dupa ce a trecut de Sibiu, cand a anuntat ca va cobori la o altitudine de 2.100 de metri, mai mica decat cea normala, pentru ca nu vedea nimic din cauza cetii, a declarat luni, presedintele Romatsa, Aleodor Francu.

Directorul Romatsa, Aleodor Francu, a precizat ca aeronova condusa de Adrian Iovan a plecat in scop umanitar, pilotul avand ultima convorbire cu ei dupa ce a depasit zona Sibiului, potrivit Mediafax. Pilotul Adrian Iovan ar fi anuntat atunci ca va cobori la 2.100 de metri, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, explicand ca nu vede nimic din cauza cetii.

„A coborat pentru a vedea spatiul. In acel moment, s-a pierdut legatura cu el. De la inceput, s-a stiut ca sunt conditii meteo nefavorabile, dar au plecat in aceasta cursa umanitara. Si faptul ca a reusit sa coboare aeronava intr-o zona extrem de dificila din punct de vedere al reliefului si al conditiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a declarat presedintele Romatsa.

Francu a mai spus ca echipa medicala era asteptata sa ajunga la Oradea in jurul orei 16.00 si a precizat ca nu exclude ca la aparatul de zbor sa fi aparut probleme tehnice.

Un localnic dintre cei care au luat parte la operatiunea de salvare dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni a declarat intr-o interventie la Romania TV ca pilotul Adrian Iovan a murit.

Adauga un comentariu