Titlurile zilei

Ultima fiță în materie de design a ajuns la Iași, iar clienții cu dare de mână nu au întârziat să apară! Așa arată cele mai exclusiviste amenajări interioare. Tavanul poate fi „bijuteria” casei

Publicat: 08 mai 2021
Imagini cu tavane extensibile, diverse modele
A crescut numărul cererilor din partea ieșenilor care vor să-și monteze în locuințe tavane extensibile. Clienții plătesc mii sau zeci de mii de lei pentru a avea pe tavan malul mării, cerul înstelat, diverse peisaje

O nouă afacere care are succes în rândul celor care vor să își personalizeze locuințele a apărut în Iași, fiind vorba de tavane extensibile. Numărul clienților care și-au transformat locuința cu ajutorul celor care fac astfel de lucrări a crescut mai ales în pandemia COVID-19. Prețurile pentru un tavan personalizat sunt cuprinse între câteva mii și zeci de mii de lei

Montarea tavanelor extensibile a devenit o afacere de succes, în Iași. Pe piață au apărut tot mai multe firme de profil ca urmare a creșterii cererilor din partea clienților. Specialiștii care montează tavanele spun că în România această piață s-a dezvoltat în ultimii 2-3 ani, iar în Iași, în ultimul an și jumătate. Mai mult, pandemia a contribuit la dezvoltarea afacerilor, cererea din partea persoanelor care vor să redecoreze fiind mai mare. Indiferent că vor să aibă pe tavan un portret de familie, un peisaj, un tavan negru, elegant, acestea pot fi personalizate. Costurile sunt cuprinse între 10 și 15 euro metrul pătrat, iar tavanele nu necesită îngrijire specială. De asemenea, tavanele extensibile nu au miros, nu provoacă alergii, nu emană substanțe toxice. De aceea, potrivit specialiștilor, mulți părinți din Iași vor să le monteze în camerele copiilor, unde pot ilustra diverse personaje din desene animate.

Sergiu Jură: „E ceva nou pentru Iași. Oamenii vor să aibă în locuințe tavane spectaculoase”

Potrivit lui Sergiu Jură, administratorul unei firme din Iași care se ocupă cu montarea tavanelor extensibile, acestea dau și o notă de eleganță, iar modelul a fost preluat din Rusia sau Republica Moldova.

„În România a început să crească interesul de vreo 2-3 ani. Lumea cunoaște multe lucruri despre tavanele extensibile, de aceea a și pătruns peste tot acest trend. Modelul a fost adoptat din țările din estul Europei, iar modelele pe care le vor clienții diferă pentru că vor ceva personalizat. Lucrarea se montează rapid. De exemplu, 20 de metri pătrați de tavan se montează în câteva ore. Clienții vor tavane extensibile în apartamente, în spații comerciale, băi, hale, restaurante. E ceva nou pentru Iași. Oamenii vor să aibă în locuințe tavane spectaculoase. Materialele folosite sunt cele utilizate la PVC, care se folosesc și la termopane, dar sunt mai elastice. Nu își pierde luciul, tavanul nu trebuie întreținut în vreun fel. Doar în cazul în care este agățat, înțepat, trebuie montat din nou”, spune Sergiu Jură, administrator „Tavane Extensibile Iași”.

Pandemia le-a adus mai mulți clienți celor care dețin firme pentru montarea tavanelor extensibile

Specialiștii din domeniu recomandă clienților care au montat astfel de tavane să fie atenți să nu le zgârie sau să le taie și dacă au fost inundați de vecini, trebuie să le înlocuiască.

„Dacă vecinul de deasupra te inundă, iar tu ai pus tavan extensibil, trebuie să îl înlocuiești. Trebuie să fie atent clientul și la tăieturi, zgârieturi. Astea sunt cele care de obicei se întâmplă în locuințele clienților și trebuie să intervenim, să vedem dacă putem recondiționa, să spun așa, tavanul. Tavanul nu are miros, nu provoacă alergii, nu emană substanțe toxice. Se poate personaliza orice model, în funcție de solicitările clientului.

La noi, în Iași, au apărut în ultimul an și jumătate cereri pentru montarea tavanelor extensibile, mai ales din partea celor care locuiesc la case și vor să aibă altceva în sufragerie sau dormitor. Acum, cu pandemia, avem solicitări mai multe, pentru că oamenii stau acasă, le vin idei pentru redecorare, ne cer ajutorul. Uneori sunt nehotărâți și se informează, ne sună de mai multe ori, ca să fie siguri de investiție. Nu există un termen de garanție, pentru că nu necesită îngrijiri speciale”, spune Irina Iosif, reprezentant al unei firme de profil din Iași.

Tot mai mulți ieșeni au renunțat la apartamente și s-au mutat în casele din mediul rural, din cauza pandemiei COVID-19.

Prețurile pentru o astfel de investiție sunt în funcție de mărimea tavanului, cuprinse între câteva mii și zeci de mii de lei

Astfel, pentru un tavan mat pentru dormitor, clienții pot plăti de la 1.000 până la 4.000 de lei. De asemenea, tavanul lucios este mai scump, unii clienți plătind și 10.000 sau 20.000 de lei pentru a avea pe tavan imaginea la care au visat.

„Am montat și tavane cu peisaje, cu cerul albastru, cu malul mării, cu cerul înstelat, tavan cu peisaje, cu flori, negru lucios, mai elegant, pentru cei care au locuințe mai mari, dar am avut cereri și pentru montarea unui tavan cu un astronaut. Tot felul de imagini pe care și le doreau clienții, persoane fizice și juridice, să le aibă”, mai spune Sergiu Jură.

Reprezentanții firmelor din domeniu spun că un tavan extensibil are termen de utilizare de 50 de ani. „Cererea la tavane extensibile crește pe zi ce trece pentru că tot mai mulți clienți încearcă acest gen de tavane și tot mai mulți percep cât de simplu și practic este. Montajul este rapid și termenul de utilizare îndelungat și nu necesită renovare deoarece tot ce se utilizează prima dată sunt materiale calitative de la producător, termenul de utilizare fiind de peste 50 de ani. Cel mai des, la Iași, sunt comandate tavanele cu fotoimprimare”, susține Ioana, reprezentant „Tavane.ro”. Aceștia spun că găsesc cu greu persoane care să îi ajute să monteze tavanele.

„Nu durează mult o lucrare, dar nici nu putem să o facem chiar cu oricine, adică oameni care nu știu nimic despre domeniul construcțiilor. Noi căutăm în permanență oameni care să ne ajute să onorăm comenzile”, mai spune Irina Iosif.

Domeniul construcțiilor este unul dintre domeniile unde se caută angajați în permanență, în acest an fiind angajați mai ales curieri și ingineri constructori.

Comentarii
Adauga un comentariu