Titlurile zilei

Ultima fiță printre VIP-urile din Iași! Casă în stil tradițional, care ar valora în mod normal 10 mii de lei, vândută cu 175.000 de euro – (EXCLUSIV GALERIE FOTO)

Publicat: 08 mart. 2021
Casă în stil tradițional în apropierea Iașului, comuna Lețcani, județul Iași
Ultima fiță printre VIP-urile din Iași! Casă în stil tradițional, care ar valora în mod normal o sută de milioane de lei vechi, scoasă la vânzare de celebra Casă de Licitație Sotheby's - Londra la prețul de 175.000 de euro. Aceasta este amplasată la mai puțin de 20 de kilometri distanță de fermecătorul oraș Iași, în comuna Lețcani

Este ultima fiță apărută printre VIP-urile din lumea bună a orașului Iași! Casă în stil tradițional, care ar valora în mod normal o sută de milioane lei vechi, scoasă la vânzare de celebra Casă de Licitație Sotheby’s – Londra, la prețul de 175.000 de euro. Aceasta este amplasată la mai puțin de 20 de kilometri distanță de fermecătorul oraș Iași, în comuna Lețcani. În același timp, în joc sunt și 1.000 de metri pătrați de teren

Printre VIP-urile din lumea bună a orașului Iași a apărut o nouă fiță! De data aceasta, este vorba despre afaceri imobiliare. Astfel, o casă în stil tradițional, care ar valora în mod normal o sută de milioane lei vechi, este scoasă la vânzare de celebra Casă de Licitație Sotheby’s – Londra, la prețul de 175.000 de euro. Construcția se află la mai puțin de 20 de kilometri distanță de fermecătorul oraș Iași, în comuna Lețcani.

Despre casa în stil tradițional, din apropierea Iașului, scoasă la licitație de Casa de Licitație Sotheby’s

Casa în stil tradițional, din apropierea Iașului, este scoasă la licitație de Casa de Licitație Sotheby’s. Aceasta este amplasată în comuna Lețcani, situată la mai puțin de 20 de kilometri distanță de fermecătorul oraș Iași. Este un loc impregnat de istorie, care adăpostește situl arheologic al culturii Cucuteni, biserici vechi de secole și rezervații cu pajiști seculare.

„Tot aici se află și un adevărat colț de poveste, casa unui pictor artist care s-a îngrijit de fiecare detaliu de construcție – de la grinzile masive de lemn care traversează tavanul la cele două șeminee tradiționale decorate cu motive florale. Spațiul interior al căminului, intim și punctat de obiecte artizanale cu patina timpului, este bine compartimentat, păstrând mansarda ca pe un loc deschis inspirației”, arată cei de la Casa de Licitație Sotheby’s.

Materialele ecologice folosite la amenajarea interiorului se înscriu și ele în linia aceleiași preocupări pentru recuperarea tradițiilor și protejarea naturii

Mai departe, se arată că materialele ecologice folosite la amenajarea interiorului se înscriu și ele în linia aceleiași preocupări pentru recuperarea tradițiilor și protejarea naturii.

„Ferestrele deschid înspre o întinsă grădină idilică, cu nuci bătrâni umbrind un mic iaz, care împrumută din frumusețea fânețelor seculare din comuna Lețcani. Acestă proprietate poate servi drept rezidență unei familii în căutare de tihnă și de aer curat, dar care dorește să fie și aproape de facilitățile orașului”, descriu cei de la Sotheby’s.

Detaliile despre proprietate cuprind: suprafață teren – 1.042 metri pătrați, suprafață construită – 176 metri pătrați, suprafață utilă – 143 metri pătrați și o anexă (atelier) de 40 metri pătrați. Casa are 4 camere și două băi.

Un faimos castel din mediul rural, scos la vânzare de celebra Casă de Licitație Sotheby’s – Londra pentru aproape un milion de euro

De reamintit că, la finalul anului 2020, tot Casa de Licitație Sotheby’s – Londra scotea la vânzare un faimos castel din mediul rural. Este vorba despre Castelul Cantacuzino-Ghica Deleni, aflat în localitatea cu același nume din mediul rural, județul Iași. Acesta este mărturia materială a uneia dintre cele mai vechi curți boierești ale Moldovei. Construcția istorică este dovada materială a uneia dintre cele mai vechi curți boierești ale Moldovei. Castelul Cantacuzino-Ghica din Deleni se află la 79 de kilometri de orașul Iași și 44 de kilometri de Botoșani. Prețul la care este licitat acum este de 700.000 de euro. În trecut, acesta a fost de 900.000 de euro. Valoarea estimată pentru Castelul Cantacuzino-Ghica Deleni este de peste 1.5 milioane de euro.

Clădirea are o suprafață construită de 2.230 de metri pătrați și se află pe un domeniu de 4.3 hectare. Castelul Cantacuzino-Ghica Deleni este unul dintre castelele cele mai reprezentative ale Moldovei. Prima clădire din actualul ansamblu arhitectural a fost biserica, ridicată în anul 1669, în apropierea unei curți boierești, probabil una dintre cele mai vechi din fostul Voievodat.

Comentarii
  • Vorba aceea „nu-i prost cel care cere, este prost cel care dă banii”. Și Castelul încă nu s-a vândut? Poate tot așa, că este supraevaluat față de zecile de oferte actuale?

  • Nu contează cât ai cerut pe casă, contează cât ai primit!!! Stați liniștiți, va sta mult și bine până se va vinde!! Dar…………..naivi sunt destui, așa că …….

  • Dacă îmi găsești și mie asa casa și teren la 10.000lei îți dau bonus 20.000euro stimate ziarist. Nu înțeleg cum poți sa scrii 10.000lei în condițiile în care eu am cautat un teren bun și sub 25.000 nu am găsit.

  • Dacă îmi găsești și mie asa casa și teren la 10.000lei îți dau bonus 20.000euro stimate ziarist. Nu înțeleg cum poți sa scrii 10.000lei în condițiile în care eu am cautat un teren bun și sub 25.000 euro nu am găsit nimic care sa-mi placa…..

Adauga un comentariu