Local

Ultima ieșire a lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, cu privire la spitalul mobil de la Lețcani. Amenințări cu plângeri penale după dezvăluirile legate de unitatea medicală. Nici acum nu au fost depuse documentele pentru avizele principale

Publicat: 23 sept. 2020
Spitalul mobil de la Lețcani a ajuns subiect de scandal și amenințări cu plângeri penale din partea lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, unitatea medicală nefiind avizată complet de autoritățile ieșene
Maricel Popa, șeful CJ Iași, amenință cu plângeri penale pe cei care nu susțin spitalul mobil de la Lețcani

În prag de alegeri locale 2020, spitalul mobil de la Lețcani a devenit subiect de scandal politic. Maricel Popa, șeful CJ Iași, a ajuns să amenințe cu plângeri penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, împotriva factorilor politici din Iași și nu numai. Unitatea medicală nu a luat avizele de la Mediu și nici de la ISU, după ce Euronest nu a depus documentația corespunzătoare. În tot acest timp, conducerea CJ Iași s-a victimizat și a acoperit ilegalitățile care au stat în spatele achiziției unității medicale

Spitalul mobil de la Lețcani a ajuns, în prag de alegeri locale 2020, subiect de plângeri penale. Maricel Popa, șeful CJ Iași, a avut o nouă ieșire în care a acuzat amestecul politicului pe subiectul unității medicale și a amenințat cu plângeri penale. După ce Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus că unitatea medicală nu are toate avizele necesare, actualul președinte al CJ a amenințat cu plângeri penale. Deși unitatea medicală are deficiențe majore, tot Maricel Popa se prezintă victimă și caută vinovații în altă parte.

„Nu s-a găsit nimic, totul a fost transparent. Avem autorizație de funcționare de la DSP. Au spus că nu va primi niciodată pacienți și au trimis controale. E cea mai controlată investiție din ultimii ani”, a susținut Maricel Popa, șeful CJ Iași.

Maricel Popa amenință cu plângeri penale doi miniștri pentru scandalul de la spitalul mobil

Pentru a ascunde faptul că nu are avizele necesare, Maricel Popa, șeful CJ, a apelat la un avocat care să arate că blocajul instituțional se înscrie la art. 352 din Noul Cod Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.

„Am construit un spital modern, omologat NATO. E un spital necesar și de folos comunității, nu este electoral. Ce vină am eu că acest spital arată mult mai bine decât cele ale Ministerului Apărării? Nu este nevoie de autorizație ISU pentru spital, dar zădărnicirea combaterii bolilor, folosind autoritatea funcției, nu este normală”, a mai susținut Maricel Popa.

Pentru a-și ascunde incompetența, șeful CJ Iași, a amenințat cu plângeri penale miniștrii Mediului și Sănătății. A adus chiar și un avocat care să-i susțină cauza.

„Din punctul nostru de vedere, tot ceea ce înseamnă act material al persoanelor de care se făcea vorbire din punct de vedere juridic, reprezintă elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute în articolul 352 cod penal, infracțiune privind zădărnicirea combaterii bolilor. Plângerea penală face referire la cei doi miniștri, respectiv ministrul Tătaru și Alexe. Ca încadrare juridică, din punctul nostru de vedere, se face referire la articolul 352. Nu se permite funcționarea unui spital care a primit aviz de funcționare de la DSP Iași, autoritatea competentă să emită această autorizație”, a susținut avocatul Radu Rusu.

Prefectul Marian Grigoraș demontează minciunile lui Maricel Popa. Instituțiile statului așteaptă hârtiile de la Euronest

Pe lângă faptul că unitatea mobilă de la Lețcani prezintă mari deficiențe, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest nu a depus documentele, nici la această oră, pentru avizul de securitate la incendiu.

„Din păcate, până astăzi (marți, 22 septembrie 2020), la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași nu s-a depus documentația tehnică necesară în vederea evaluării necesității avizării/autorizării, din punctul de vedere al securității la incendiu. De asemenea, Agenția pentru Protecția Mediului Iași a demarat, îndată după primirea memoriului de prezentare, respectiv în data de 18.09.2020, procedura prevăzută de Legea 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului, în vederea emiterii acordului de mediu”, a mai spus prefectul Marian Grigoraș.

Prefectul Marian Grigoraș: „Îmi exprim mâhnirea față de declarațiile făcute de Maricel Popa”

Culmea, spitalul mobil de la Lețcani nu a luat nici măcar avizul de la APM pentru emiterea autorizației de construcție. Practic, spitalul nu are nici avizul de început și nici autorizația finală de la Mediu. Însă, Maricel Popa continuă să joace electoral toate aceste aspecte.

„Îmi exprim mâhnirea față de declarațiile făcute de Maricel Popa. Așa cum am declarat anterior, exprim angajamentul instituțiilor aflate în coordonarea Instituției Prefectului de a sprijini activ și constant echipa managerială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în vederea operaționalizării unității mobile. Toți conducătorii instituțiilor avizatoare au instrucțiuni clare de a face cu celeritate demersurile necesare. Astfel s-a emis autorizația de către DSP Iași”, a mai spus prefectul Marian Grigoraș.

Comentarii
  • Opriți bufonul dement Popa Maricel ! Să sperăm că va fi arestat săptămâna viitoare. Spitalul ar trebui rechiziționat de Prefectură și pus sub pază militară.

  • Marcel Popa a incasat Șpagă 1 miliard de lei vechi, de la primarul comunei Tibana, Gheorghe ROTARU. Mihalceanu Laurentiu (angajatul primăriei Tibana) , Vlad Ciobanu (juristul) si Letcanu Neculai (vicele) , abia asteapta sa depună mărturie.

  • Mihalceanu Laurentiu sa depuna marturie cum face el trafic de influenta la angajatii EON sa nu taie lumina la 2 infractoare de la Garbesti care au tras curent electric la alta casa decat pentru care au primit documente de la Primarie. Cojocaru de la PolitiaTibana sta cu kru pe dosarul penal a lui Elisei Cristina acuzata de inselaciune si furt in dauna EON. Mihalceanu si nevasta-sa invatatoarea Mirela fac trafic de influenta pentru o japita de la Garbesti Marinet. Gratis? Sigur nu.
    La puscarie cu voi, scarbelor!

  • Finisaje si etansari de magazie nu de spital, conducte exterioare neizolate care iarna vor ingheta, baraci montate pe BCA (?) se pare pe sub care iarna v-a bate zapada si v-a fi o pardoseala rece, deci frig in interior, si alte probleme ascunse care vor aparea pe parcurs, deci nu vor fi conditii de spital si oamenii suferinzi nu vor rezista mult.
    RUSINE si DEZAPROBARE ca se incurajeaza asemenea aspecte si mai ales acesti impostori care accepta asemenea lucruri si se mai si lauda cu asa realizari.

  • Sa speram ca urmatoarea iesire pentru presa va fi de la racoare; oricum Nechita face curat in camera pentru a-si primi camaradul. Dupa alegerile locale si cele parlamentare in care vom curata de la butoane scursurile PSD vor incepe incepe anchetele asupra baronilor locali si increngaturile lor dubioase. Abia astept sa le vad fata alegatorilor PSD sa vada cat de fraieri au fost ca au dat credit acestor scursuri cand vor incepe sa apara prin presa adevaratele lor fete si cum si-au batut joc de banii publici si de oameni in general. Cat despre acest spital mobil care inca de la licitatii s-au semnalat lucruri ciudate in presa, pentru cei fara creier care spun ca e de fapt o lupta politica sa se spele bine pe fata sa se trezeasca odata la realitate: Ba, nu se mai poate cu ideea lasa ba ca merge si asa. Poate deveni o adevarata bomba pentru pacienti si nu numai daca nu se pun toate lucrurile la punct, deci poate face mai mult rau decat bine.Gata, sa se termine odata cu aceste mentalitati. Locuiesc in strainatate de foarte mult timp si lucrez in proiectare. Aici pana si o usa daca nu indeplineste conditiile pentru securitatea la incendii proiectul nu primeste aprobabare, poate sa vina si cel mai influient om din stat ca nu poate trece peste comisii.

Adauga un comentariu