Diverse

Ultima noutate culinara: sushi care straluceste – FOTO, VIDEO

Publicat: 19 mart. 2012

Sushi este foarte apreciat in toata lumea. Si pentru ca imaginatia omului nu are limite, mai nou, in restaurantele americane celebre se serveste sushi care straluceste, obtinut din peste modificat genetic. Daca sunt multi cei care nu s-ar apropia de asa ceva, la fel de mare este si numarul nonconformistilor cu apetit pentru ciudatenii.

O reteta care foloseste astfel de peste este din ce in ce mai cautat pe net. Nu putine persoane s-au incumetat sa gateasca acasa asa ceva, pentru a-si servi prietenii.

Materia prima, pestii zebra modificati genetic, poate fi procurata din pet-shop-uri si este vanduta de Yorktown Technologies. Initial, acesti pesti au fost obtinuti pentru cercetare, pentru detectarea poluantilor, relateaza Daily Mail.

Adaugandu-li-se o gena, pestii tralucesc in apa daca aceasta e poluata sau contaminata. De aici pana la crearea unui pestisor care sa straluceasca permanent nu a fost decat un pas, pe care oamenii de stiinta l-au facut. Un astfel de peste poate fi tinut ca animal de companie sau, de ce nu, mancat.
Pestii sunt disponibili in mai multe nuante, printre care rosu, verde electric, oranj, albastru cosmic si purpuriu galactic. Acest tip de peste se foloseste si la realizarea unei pizza ce se serveste in intuneric total in SUA, nu si in California, insa, unde nu se comercializeaza pestii modificati genetic. Singurul efect secundar al unei astfel de mese e faptul ca tot ce ramane intre dinti, dupa ce mancarea a fost consumata, straluceste, atragand si mai mult atentia.

sursa: ziare.comloading...

Adauga un comentariu