Stiri si curiozitati

Ultima ora: ce se intampla cu Sorina, fetita din Baia de Arama. Familia NU o poate lua in America

Publicat: 11 iul. 2019
3

Micuta de 8 ani este in gandurile tuturor, de mai bine de 3 saptamani. Modul brutal in care a fost luata de acasa a socat tara intreaga.

Ultima ora: ce se intampla cu Sorina, fetita din Baia de Arama. Conform adevarul.ro, trei procese in care numele ei apare au avut termen de judecata ieri, 10 iulie 2019. Judecatorii au fost nevoiti sa se pronunte pe mai multe cereri inaintate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ieri, la Tribunalul Olt, Curtea de Apel Craiova si Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratii au avut trei dosare de care depinde soarta micutei Sorina. Aceasta a fost adoptata de o familie de romani care locuieste si lucreaza in America. Micutei i s-a zis ca, daca pleaca cu ei, i se vor preleva organele.

La Tribunalul Olt s-a discutat interzicerea Sorinei de a parasi tara. Din pacate, fara rezultat. Cazul a fost mutat la Judecatoria Slatina. Cu toate ca ordonanta presedintiala se decide de obicei in termene scurte, va mai dura. Acum trebuie ca dosarul sa ajunga la noua instanta care va stabili un nou termen de judecata.
Avocata Diana Gavra reprezinta parintii adoptivi ai Sorinei. Acestia nu au fost prezenti la Slatina. Avocata familiei a cerut ajutorul jandarmilor pentru a fi aparata de presa din oras.

Miercuri, Curtea de Apel Craiova a decis sa revizuiasca dosarul de adoptie al Sorinei, cerere inaintata de procurorul general Bogddan Licu. Judecatorii sustin ca, in acest caz, au nevoie de mai mult timp pentru a analiza documentele de la dosar. Cauza a fost amanata pentru azi, 11 iulie.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au stabilit ca decizia sa se ia la Craiova. „Respinge cererea formulata de petentul Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind stramutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curtii de Apel Craiova – Sectia I civila. Definitiva“, s-au pronuntat magistratii.

Miercuri, procuroarea Maria Piturca, cea care a smuls-o pe fata din locuinta asistentilor maternali, a dat explicatii in fata superiorilor sai. Acestia vor lua o decizie azi in privinta sanctionarii sale. Aceasta a fost cercetata disciplinar, inca de saptamana trecuta.

Familia Sacarin nu o poate lua in America

Sotii Sacarin, care au adoptat-o pe Sorina, urmau sa se intoarca in America. Dar planurile lor au fost stopate de justitia romana. In prezent, Sorina nu poate parasi romania deoarece pasaportul ei a fost retinut de un procuror, ‘in mod ilegal’, dupa cum sustin avocatii familiei Sacarin.

„Procurorul general a facut o cerere de revizuire care, spune chiar el, apare ca intemeiata, dupa care enunta tot narativul preluat din media, fara un argument juridic de drept. Nu cunoaste ca adoptiile sunt pe toata viata, adica nu ne jucam cu viata unui copil doar pentru ca tipa niste oameni in strada“, a spus Claudia Postelnicu, una dintre avocatele care reprezinta familia Sacarin in instanta.

„Procurorul general este dezinformat, nu a luat la cunostinta de actul de adoptie, s-a antepronuntat in mod nejustificat, dupa ce a vazut subiectul in presa. Ce legatura are modul in care a fost luata fetita de doamna procuror cu modalitatea in care a fost realizata adoptia?“, a declarat si avocata Clara Istrate, tot a familiei Sacarin.

Adauga un comentariu